Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Barclays: Οι έξι λόγοι για να αγοράσετε ευρωπαϊκές μετοχές

Σχόλιο ιστολογίου μας : Να προσέχουν εκεί στην Barclays Capital , γιατί οι αγορές χωρίς πατρίδα ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση.......ένα πουλάκι μας το τιτίβισε ......
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Υπέρ των επενδύσεων σε ευρωπαϊκές μετοχές τάσσεται η Barclays Capital, που σε σημερινή έκθεσή της αναλύει έξι λόγους που μια τέτοια τοποθέτηση είναι ιδανική.



«Είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσει κάποιος να αυξάνει την έκθεσή του σε ευρωπαϊκές μετοχές» αναφέρει η έκθεση, παρά τη μεταβλητότητα που επικρατεί στις αγορές.
Ο πρώτος λόγος αφορά τα μάκρο, ενώ οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι θα αποφευχθεί μια νέα ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Παρά τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες για το 2012, οι διαφορές στην παραγωγή είναι μεγάλες. Από την άλλη πλευρά, η ανεργία στις ΗΠΑ συνεχίζεται με ήπιους ρυθμούς και στην Ευρώπη ο δείκτης παραμένει σταθερός, παρά τη λιτότητα. Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρώπη και η ανάκαμψη της ιαπωνικής ζήτησης συνεχίζονται.
Ο δεύτερος λόγος αφορά τις αποτιμήσεις, που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι ευρωπαϊκές μετοχές από κάθε άποψη δείχνουν φθηνές, εκτίμηση που δεν αλλάζει παρά τις αναμενόμενες υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή.
Ο τρίτος λόγος αφορά το επενδυτικό κλίμα, που βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι επενδυτές δείχνουν να «συνθηκολογούν», εξέλιξη που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγάλη άνοδο των αγορών, αφού οι χειρότερες προσδοκίες δεν έχουν επαληθευθεί.
Τέταρτον, οι ελπίδες για πολιτική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους βρίσκονται εκ νέου στο ναδίρ, με αποτέλεσμα δεν εκτιμάται μεγάλη άνοδος στις τιμές των μετοχών. Πάντως, η ΕΚΤ συνεχίζει να επηρεάζει τους πολιτικούς, ενώ το ευρωομόλογο κερδίζει διαρκώς έδαφος.
Πέμπτον, ο συντάκτης της έκθεσης εκτιμά ότι η μεταβλητότητα και η συσχέτιση υποχωρούν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ευκαιρία στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τη διαφορά μεταξύ μετοχών του ίδιου κλάδου.
Ο έκτος λόγος είναι ότι η αγορά μάλλον έχει φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδά της, οπότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου