Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οριακά κέρδη στο φίνις για την Wall

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1265578

Dow10.866,0148,36 0,45%  
  Nasdaq2.345,383,54 0,15%  
Η Wall Street χθες

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street χάνοντας ωστόσο σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη εν μέσω μέσω εικασιών και σε κλίμα αβεβαιότητας για τις προθέσεις της Federal Reserve όσον αφορά το ενδεχόμενο και νέων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οικονομίας.

Παρά το "ενθουσιώδες" ξεκίνημα – με τον βιομηχανικό Dow Jones να ανακτά στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών το ψυχολογικό επίπεδο των 11.000 μονάδων με κέρδη άνω των 200 μονάδων – οι δείκτες έχασαν στη συνέχεια την ορμή τους περιορίζοντας αισθητά τα κέρδη τους, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών Nasdaq και S&P διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος. Τελικά και οι τρεις κατάφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι όσο διατηρούνται τα προβλήματα χρέους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης η μεταβλητότητα θα επιμείνει στις διεθνείς αγορές.

Το κορυφαίο γεγονός της εβδομάδας είναι η συγκέντρωση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ στην ετήσια διάσκεψη που διοργανώνεται από την Kansas City Federal Reserve Bank.

Ενόψει της συνάντησης καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες για το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων της Federal Reserve με στόχο να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία. Οι επενδυτές θα εστιάσουν στην ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke την Παρασκευή για ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας με ορισμένους αναλυτές να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της Fed να ανακοινώσει και νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης για την αναθέρμανση της ανάπτυξης όπως έκανε το 2010 προκαλώντας ενθουσιασμό στις αγορές.

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της συνόδου στο Jackson Hole. Οι αναλυτές της Barclays Capital επισημαίνουν ότι ο Bernanke δεν αναμένεται να ανακοινώσει σημαντικές αποφάσεις πολιτικής από την κεντρική τράπεζα. "Αντίθετα, περιμένουμε να δηλώσει ότι το ενδεχόμενο και νέας στήριξης θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές προοπτικές", αναφέρουν.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 37,00 μονάδες (0,34%) κλείνοντας στις 10.854,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 3,54 μονάδων (0,15%) και έκλεισε στις 2.345,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29 μονάδων (0,03%) κλείνοντας στις 1.123,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό.

Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 24,45 δολ. με άνοδο 0,85 δολ. ή σε ποσοστό 3,60%. Ακολούθησαν η AT & T με κέρδη 1,64% και κλείσιμο στα 28,45 δολ. και η Boeing, η οποία έκλεισε στα 58,38 δολ. με άνοδο 1,46%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-7,89%), η JP Morgan Chase (-2,74%) και η Travelers Companies Inc (-0,69%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο μεταξύ, στα ADRs ελληνικών εταιρειών στη Wall Street, η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,07 ή σε ποσοστό 6,85% και έκλεισε στα 0,95 δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή βελτίωση εμφάνισε τον Ιούλιο ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας που καταρτίζει η Chicago Fed παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος. Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις -0,06 μονάδες από τις -0,38 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ ο κινητός μέσος τριών μηνών αυξήθηκε στις -0,29 από τις -0,54 μονάδες.

Τρεις από τις τέσσερις ευρύτερες κατηγορίες εμφάνισαν άνοδο με τη μεγαλύτερη να σημειώνουν οι δείκτες παραγωγής, ενώ στον αντίποδα οι δείκτες πωλήσεων, παραγγελιών και αποθεμάτων υποχώρησαν.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Lowe’s Cos. ανακοίνωσε σήμερα ότι το διοικητικό της συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για αγορές ιδίων μετοχών αξίας έως 5 δισ. δολ.  τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια. Η διοίκηση της εταιρείας οικιακού εξοπλισμού αποφάσισε επίσης τη διανομή μερίσματος 14 cents ανά μετοχή.

Τέλος έλαβε παράλληλα η απεργία 45.000 εργαζομένων της Verizon καθώς τα δύο συνδικάτα που τους εκπροσωπούν συμφώνησαν με τη διοίκηση να παραταθεί η ισχύς της σύμβασης εργασίας η οποία έληξε στις 6 Αυγούστου.

Οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης θα συνεχιστούν χωρίς να οριστεί διορία για την ολοκλήρωσή τους. "Καταλήξαμε σε συμφωνία με τη Verizon για το πώς θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα συνδικάτα, Communications Workers of America και International Brotherhood of Electrical Workers.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου