Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θα στηρίξουμε το πακέτο λέει το ΑΚΕΛ Συνέχεια στην πολιτική «κόντρα» για το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/77429

Λευκωσία: Συνεχίζονται και σήμερα οι επικρίσεις κομμάτων της Αντιπολίτευσης γύρω από το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ επικρίνουν και τη στάση των συντεχνιών, ενώ ταυτόχρονα, ζητούν την κατάθεση συγκεκριμένων μέτρων, όπως αυτά συμφωνήθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς τω κομμάτων στις 22 Ιουλίου…


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί απλώς με την αναφορά του υπουργού Οικονομικών σε περίγραμμα του δεύτερου πακέτου μέτρων, αλλά θα επιμείνει στην κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, η Κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να την εμπιστευτούν.

Αν ο υπουργός Οικονομικών φέρει νομοσχέδια στη Βουλή, τότε θα τα συζητήσουμε είπε ο κ.Νεοφύτου.

Είπε ακόμη ότι αν τα νομοσχέδια δεν μπορούν να ετοιμασθούν μέχρι την Πέμπτη, να δοθεί κάποια παράταση δύο εώς τριών ημερών.

Ο κ. Νεοφύτου επέκρινε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι δεν ενδιαφέρονται για την ουσία του προβλήματος και ασχολούνται μόνο με τη διαδικασία.

Το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να ψηφίσει το πακέτο που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι στην ουσία, η Κυβέρνηση και οι συντεχνίες συμφώνησαν σε φορολογίες, για να δώσουν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους εν μέσω κρίσης.

Προσωπικά, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προτιμώ να χάσω τη βουλευτική μου έδρα, παρά να ψηφίσω νομοθεσίες οι οποίες θα επιβάλλουν φορολογίες στον απλό πολίτη, για να εξακολουθήσουν ορισμένοι να απολαμβάνουν εξασφαλισμένα προνόμια.

Κατηγόρησε ταυτόχρονα την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ για αναποφασιστικότητα στη λήψη μέτρων εξυγίανσης της οικονομίας.

Τώρα, είπε, ζητούν από τον απλό πολίτη να πληρώσει τη νύφη για την εγκληματική ατολμία τους.

Η θέση του ΑΚΕΛ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, τόνισε ότι τα χρονικά όρια στενεύουν και ότι πρέπει να ψηφισθεί το πακέτο των μέτρων που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν πνεύμα συναίνεσης και συνεννόησης.

Ας ψηφίσουν, πρόσθεσε, αυτά στα οποία συμφωνούν και μετά να συζητήσουμε τα άλλα.

Όταν υπάρχει θέληση, είπε, μπορούν να υπερπηδηθούν όλα τα προβλήματα.

Αναφερόμενος στα διαρθρωτικά μέτρα, ο κ.Ευαγόρου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει θεραπεία - σοκ κατά την έκφρασή του, για επίλυση προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συνεχίζει σήμερα τη συζήτηση για τα επτά νομοσχέδια του κυβερνητικού πακέτου. Η συζήτηση θα συνεχισθεί μέχρι την Πέμπτη το πρωί.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τα νομοσχέδια θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου