Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η σύγκρουση με το ΡΚΚ-ΤΗ ΣΥΡΙΑ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Ένα άρθρο του Γενέρ Ντονμέζ στην εφημερίδα Γενί Ακίτ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στη γειτονική Τουρκία. Χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη την κατάσταση για την έναρξη εμφυλίου με τους Κούρδους.Υποστηρίζει ότι τα όπλα και τα πολεμοφόδια που εισήχθησαν στην Τουρκία από τις αρχές του καλοκαιριού είναι αρκετά για να ξεκινήσει ένας εμφύλιος πόλεμος. Το ΡΚΚ επέλεξε ως βάση του την περιοχή Χακκιάρι και Γιουκσέκοβα. Διένειμε όπλα καλάσνικοφ σε όλα τα σπίτια της περιοχής , όπου οπλοφορούν ακόμα και τα παιδιά.

Οι σύζυγοι των αστυνομικών και των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στη «βάση» του ΡΚΚ δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους και οι ίδιοι εξέρχονται από αυτά σαν φυγάδες με το φόβο μη δεχτούν καμία σφαίρα. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους με όπλα που είχαν σιγαστήρες.Είναι πικρό, καταλήγει, αλλά η αυτονομία ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται στα νοτιοανατολικά.Ο Στρατός μετά από την απώλεια στρατιωτών σε ενέδρες που έστησαν οι άνδρες του ΡΚΚ αποφάσισε να επέμβει στο όρος Καντίλ για να πλήξη τα κρησφύγετα των Κούρδων.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πίσω από το ΡΚΚ βρίσκεται η Συρία και ότι οι τελευταίες επιθέσεις υποκινούνται από τη Δαμασκό. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι οι αντίπαλοι του Άσαντ εξοπλίζονται με βαρύ οπλισμό μέσω της Τουρκίας.Ο πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών του Κουβέιτ Δρ. Σαμί Αλαφαράτζ υποστήριξε ότι η Τουρκία δέχεται αφόρητες πιέσεις για να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία.

Η τουρκική κυβέρνηση με το πρόσχημα της τρομοκρατίας ίδρυσε το Φεβρουάριο του 2010 το υφυπουργείο δημόσιας τάξης και ασφάλειας, το οποίο ενέταξε στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.Το υφυπουργείο θα λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα του υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ.Στην υπηρεσία αυτή θα συγκεντρώνονται και θα αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες από το υπουργείο εξωτερικών, το Γενικό Επιτελείο, τη ΜΙΤ και τη Στρατοχωροφυλακή.Ο κ. Ερντογάν θα έχει τον πλήρη έλεγχο όλων αυτών των υπηρεσιών μέσω αυτού του κέντρου.

Γιατί, όμως, η Τουρκία βομβαρδίζει με τα αεροπλάνα το όρος Καντίλ και δεν προβαίνει σε μια χερσαία επιχείρηση όπως έκανε πρόσφατα το Ιράν; Μήπως αδυνατεί ο Στρατός να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση σε αυτή τη δύσβατη ορεινή περιοχή ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Η Ζαχιντέ Ουτσάρ υποστηρίζει ότι ο «συν-πρόεδρος» της Μεγάλης Μέσης Ανατολής με μυστικές συμφωνίες ετοιμάζει το έδαφος για την δημιουργία ενός φαινομενικά κουρδικού κράτους, στην πραγματικότητα ,όμως, ενός δεύτερου Ισραήλ!Κατηγορεί τον κ. Ερντογάν ως συνεργάτη των ΗΠΑ στην υλοποίηση των σχεδίων τους στη Μέση Ανατολή.Αλλά και ο Seyh Adnan Abdulkerim El Osman, θρησκευτικός ηγέτης των Σύρων κατηγόρησε τον κ. Ερντογάν ως υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του.

«Ο λαός μας», είπε, «είδε το αληθινό πρόσωπο του κ. Ερντογάν τον τελευταίο μήνα. Οι Σύριοι δεν ξεχνούν ποτέ την προδοσία, αυτό πρέπει να το μάθει καλά ο τούρκος πρωθυπουργός».

Μήπως πρέπει να δουν το αληθινό πρόσωπο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και κάποιοι εντός της ελληνικής επικράτειας;http://www.elzoni.gr/html/ent/737/ent.12737.asp

Eπισημάνσεις:1) Ο Τουρκικός στρατός δεν είναι σε θέσει να πλήξει τους Κούρδους μαχητές του PKK που μετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε και να παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις αυτές και για αυτό το λόγο επιτίθεται σε αμάχους (Ελληνες αναλυτές-αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα των Ισλαμιστών-ότι η επιτυχίες των Κούρδων Μαχητών του PKK είναι αποτέλεσμα  συνεργασίας με το κεμαλικό στρατιωτικό κατεστημένο
2) Δεν υπάρχουν αναφορές για το πόσο επιτυχείς είναι οι βομβαρδισμοί .
3) Το PKK σταδιακά δίνει μια άλλη διάσταση στο Κουρδικό ζήτημα , αυτόν της Κουρδικής Εξέγερσης 4) Το Ιράκ ως ενωμένη χώρα δεν υφίσταται και αυτό αποτελεί μια ακόμη σημαντική διάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου