Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΛΥΡΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι μισοί πάντως από τους παρευρισκόμενους μόλις έφαγαν έφυγαν. Δεν τους ενδιέφερε και πολύ το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης.  Αξιοπρόσεκτη η παρουσία για πρώτη φορά και ατόμων ντυμένων σαν γενίτσαροι. Σιγά σιγά θα έχουμε και τα πολεμικά εμβατήρια  να τα ψέλνουν χορωδίες γενίτσαρων(mehter marsi)….
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κείμενο του ιστολόγιου  23-8-2011

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την περσινή αναχώρηση του Καραβανιού της αφθονίας¨ από τον δήμο Μπαιράμπασά  στην Κωνσταντινούπολη.



Το χωριό Φιλλύρα του νομού Ροδόπης φιλοξένησε το επονομαζόμενο ¨Καραβάνι της αφθονίας¨. Εν ολίγοις πρόκειται για μια κρατική προσπάθεια της Τουρκίας να έρθει σε επαφή με τουρκικές κοινότητες του εξωτερικού. Οργανώνεται εδώ και 7 χρόνια και όσον αφορά. Η εκδήλωση έχει θρησκευτική βάση με πολιτιστικές και φυσικά εθνικές συνιστώσες. Παρόντες ήταν ο πρόξενος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Αρριανών  Ιμπραήμ Σερήφ, ο σύμβουλος της περιφέρειας Ερτζάν, ο  πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο διευθυντής Θεσσαλονίκης της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας ΤΗΥ και περίπου 3.000 άτομα κόσμος. θετικό σημείο η παντελής απουσία των Ελλήνων αιρετών. Αυτό έλειπε…
Οι μισοί πάντως από τους παρευρισκόμενους μόλις έφαγαν έφυγαν. Δεν τους ενδιέφερε και πολύ το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης.  Αξιοπρόσεκτη η παρουσία για πρώτη φορά και ατόμων ντυμένων σαν γενίτσαροι. Σιγά σιγά θα έχουμε και τα πολεμικά εμβατήρια  να τα ψέλνουν χορωδίες γενίτσαρων(mehter marsi)….
Δείτε μερικές φωτογραφίες :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου