Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Από την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης εμπνέονται οι ληστές!

Σχόλιο ιστολογίου μας : 11 8 88 ........
Από το ιστολόγιο  http://www.elkosmos.gr/
venizelos_1Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Φαίνεται ότι οι εγκληματίες στην χώρα μας, ενεπνεύσθησαν τελευταία από τις φορολογικές πολιτικές της κυβέρνησης. Άφησαν δηλαδή κατά μέρος τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και γενικά ότι "προστατευόταν" και έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στους μικροκαταστηματάρχες και τους μισθωτούς, μπουκάροντας σε σπίτια και μικρά μαγαζιά.
Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, όλο και λιγότερες τράπεζες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια ή σουπερ μάρκετ, χώροι δηλαδή που θα μπορούσαν να προστατεύονται από ιδιωτικές εταιρίες security και έχουν κάμερες ασφαλείας που μπορούν να καταγράψουν πρόσωπα και κινήσεις, γίνονται στόχος των ληστών.



Αντίθετα, οι διαρρήκτες προτιμούν όλο και περισσότερα τα σπίτια, μαγαζιά και πρατήρια υγρών καυσίμων, ίσως γιατί θεωρείται πιο εύκολο να εισβάλλουν σε κατοικίες και να κλέψουν.
Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν σε όλη την επικράτεια το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι αριθμοί, «μιλούν» από μόνοι τους: 48.262 οι κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα. 1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι. 3.363 οι ληστείες που διαπράχθηκαν, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196. 226 περισσότερες οι ληστείες που καταγράφηκαν σε σπίτια, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Την ίδια στιγμή, οι ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια μειώθηκαν κατά περίπου 67%.
Ότι δηλαδή ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση. Αφήνει ανέγγιχτους τους ισχυρούς, τις offshore εταιρείες, τις πολυεθνικές, όποιον γενικά έχει ισχύ και φροντίζει να ρίχνει ακόμη περισσότερα βάρη στους απλούς πολίτες οι οποίοι υφίστανται μια φοροεπιδρομή δίχως προηγούμενο. Αντί να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες κυνηγά αυτούς που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους. Οι δε διαδοχικές αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας (βλέπε ΦΠΑ) που σημαίνουν ότι ο κάθε εφοπλιστής επιβαρύνεται το ίδιο με τον άνεργο είναι χαρακτηριστικές του πώς προσπαθεί η κυβέρνηση να κινηθεί και βυθίζει ακόμη περισσότερο στην ύφεση την ελληνική οικονομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου