Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στο τραπέζι σχέδιο για εγγυήσεις ακίνητης περιουσίας από την Ελλάδα - Τι συμβαίνει με τη Φινλανδία - Τι ζητά η Γερμανία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα σας πούμε τώρα τι θα πάρετε , αλλά έχετε χάρη .....δεν κάνει να βρίζουμε .......είμαστε καλά παιδιά ...έως πότε όμως??
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd4) Σχέδιο παροχής εγγυήσεων ακίνητης περιουσίας και real estate από την πλευρά της Ελλάδας για τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών κρατών στο πακέτο διάσωσης της χώρας μας φαίνεται, κατά τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, να εξετάζει η Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα, ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος, ο Μ. Fucks, προειδοποιεί ότι ούτε η Φινλανδία, αλλά και καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης θα λάβει ειδικές εγγυήσεις από τη χώρα μας για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.
Εάν η Ελλάδα δεν παράσχει εγγυήσεις, τότε η Φινλανδία δεν θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο διάσωσης της χώρας, ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας, J. Katainen.
Σε νέες του δηλώσεις o Katainen ανέφερε ότι η Φινλανδία απαιτεί εγγυήσεις από την Ελλάδα, ενώ γνωστοποίησε ότι για το θέμα αυτό διεξάγει συζητήσεις και με άλλες χώρες της Ευρωζώνης.  "Η συμφωνία με την Ελλάδα ενδεχομένως να αλλάξει ωστόσο η παροχή εγγυήσεων είναι απαραίτητη", τόνισε χαρακτηριστικά. 

"Η συμφωνία με την Ελλάδα δεν πρέπει να καθυστερήσει την οριστικοποίηση του νέου πακέτου διάσωσης της χώρας", πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, στήριξη παρείχε στην επιστολή Βενιζέλου, ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν απόλυτη σαφήνεια σχετικά με το νέο πρόγραμμα αρωγής της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώντας ότι θα είναι προς όφελος της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη συνολικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι οι συζητήσεις στο επίπεδο της ευρωζώνης, που άρχισαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιβεβαιωθεί η ευθυγράμμισή της με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Τέλος, σημείωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, δεν έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα από άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου συνιστούν υποθετικά σενάρια.


www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου