Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τα γυρίζει η Φιλανδία για την συμφωνία των εγγυήσεων

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για πέστε μας .......τι συμφωνία ήταν αυτή και με ΠΟΙΟΝ????Εάν ήταν νόμιμη δεν θα γινόνταν αυτό........
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Μετά την παρέμβαση της Γερμανίας που ανέφερε ότι η όποια διμερής συμφωνία θα πρέπει να έχει την έγκριση του Eurogroup αλλά και τις πιέσεις χωρών όπως η Ολλανδία και η Αυστρία που χαρακτήρισαν απαράδεκτη την συμφωνία, η Φιλανδία τώρα «μαλακώνει» την στάση της και φαίνεται έτοιμη να αλλάξει την συμφωνία για την Ελλάδα.



Όπως μετέδωσε το Bloomberg η Φινλανδία είναι ανοιχτή στο να αλλάξει την συμφωνία με την Ελλάδα που της εξασφαλίζει εγγυήσεις για να συμμετάσχει στο δεύτερο σχέδιο διάσωσης.
Το άρθρο φιλοξενεί δήλωση του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Jurki Katainen που αναφέρει: "Είναι μία λειτουργική τεχνική λύση, αλλά εάν αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλο μοντέλο".
O Katainen έχει πει στο παρελθόν ότι η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jan Kees de Jager είπε την Δευτέρα ότι η διακρατική συμφωνία είναι παράτυπη και ότι η χώρα του δεν πρόκειται να την εγκρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου