Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

«Δε θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια η Λιβύη»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Να σας πούμε τι θα πάρει ο λιβυκός λαός , από τα τρία το μακρύτερο , όπως έγινε και με το Ιράκ παλιότερα και τωρινά με τις προηγούμενες αραβικές επαναστάσεις , ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΛΙΓΟ!!!!!
ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΑΥΤΗΝ/ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΡΜΑ ....ΑΥΤΟ ΞΕΜΠΛΕΤΣΙΑΣΕ!!!!
Από το ιστολόγιο

«Δε θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια η Λιβύη»
Η Λιβύη δεν αναμένεται να χρειαστεί πολλή ανθρωπιστική βοήθεια στην περίοδο μετά τη λήξη του εμφυλίου καθώς πρόκειται να ανακτήσει τον έλεγχο πόρων που είχαν δεσμευτεί τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον σήμερα.

Οι πόροι που διέθετε στο εξωτερικό το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είχαν δεσμευτεί από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις εξαιτίας της καταστολής από τις δυνάμεις του Καντάφι της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του.

"Αναμένω ότι η αποδέσμευση των πόρων και η επιστροφή τους στο λιβυκό λαό πρόκειται να συμβάλει ώστε να υπάρξουν άφθονοι πόροι στο πεδίο", δήλωσε η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

"Είναι μια χώρα που είναι πλούσια. . . είναι μια χώρα που έχει την δυνατότητα να αναπτύξει την οικονομία της πολύ γρήγορα, έτσι δεν αναμένω ότι (θα χρειαστεί) οικονομική βοήθεια", πρόσθεσε η Άστον. Η ΕΕ θα παρέχει όμως βοήθεια στην οικοδόμηση των θεσμών στη χώρα, ανέφερε.

Εν μέσω των πληροφοριών ότι οι εξεγερμένοι ελέγχουν πλέον το κτιριακό συγκρότημα του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη η Άστον απέφυγε να κάνει υποθέσεις για την τύχη του.

"Δεν αμφιβάλλω ότι το μέλλον της Λιβύης είναι αυτό μιας χώρας με δημοκρατικό μέλλον. . . χωρίς τον Καντάφι. Εάν και κατά πόσον αυτό θα συμβεί σε μερικές ημέρες ή αργότερα απομένει να φανεί", είπε.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε ότι έχει λάβει πληροφορίες πως τα συμβόλαια που έχουν εξασφαλίσει οι εταιρίες της χώρας του στη Λιβύη θα τηρηθούν από τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

"Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο", απάντησε ο ΥΠΕΞ Αντόνιο Πατριότα ερωτηθείς εάν ανησυχεί μήπως οι εξεγερμένοι "τιμωρήσουν" την Μπραζίλια για το γεγονός ότι δεν στήριξαν τον ξεσηκωμό τους εναντίον του καθεστώτος Καντάφι. "Διότι έχουμε λάβει πληροφορίες ότι οι συμβάσεις θα γίνουν σεβαστές εάν υπάρξει αλλαγή (κυβέρνησης)".

Στέλεχος της πετρελαϊκής εταιρίας AGOCO που ελέγχουν οι εξεγερμένοι είχε δηλώσει ότι οι εξεγερμένοι έχουν "πολιτικά ζητήματα" με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βραζιλία διότι οι χώρες αυτές δεν υποστήριξαν την εξέγερση.

Ανάμεσα στις βραζιλιάνικες εταιρίες που έχουν συμβόλαια στη Λιβύη είναι η Petrobras, του ενεργειακού τομέα, και η Odebrecht, η οποία ειδικεύεται σε έργα υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου