Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τί συζήτησαν οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας - Γερμανίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή εμείς εδώ στο blog , έχουμε σχέσεις στοργής και αγάπης  με την Άγκελα ...μας τα είπε ταμολόγησε ...ξερετε τώρα ...σε τρυφερές στιγμές τι ακριβώς παίζει με το να λέει ΌΧΙ ......γυναίκα είναι .....λέει ποτέ μια γυναίκα ΝΑΙ???
Γυναικεία ψυχολογία βρε παιδί μου .....όταν λέει όχι μια γυναίκα ....στις 80% τουλάχιστον ...εννοεί ΝΑΙ!!!!
Κάνουμε λάθος???
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Το Γερμανό υπουργό των Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε συνάντησε την Τρίτη το πρωϊ στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν.

Ήταν μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να οργανώσουν στην πράξη τις αποφάσεις που πήραν στις 16 Αυγούστου για την ενίσχυση του ευρώ, η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, αλλά η Καγκελάριος και ο κ. Σόιμπλε πρόκειται να απευθυνθούν το απόγευμα στη γερμανική Βουλή προκειμένου να πείσουν για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης εργασίας, οι δύο υπουργοί πρόκειται να τα υποβάλουν υπό μορφή προτάσεων στους ευρωπαίους ομολόγους τους, στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Από τη γαλλική σκοπιά, το ζήτημα που θεωρείτο ως το πλέον επείγον αφορά στη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Ζήτημα για το οποίο η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί υπήρξαν αρκετά ασαφείς, μη έχοντας καθορίσει ούτε τα επιτόκια, ούτε τη φορολογική βάση, ούτε το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής, ενώ παράλληλα δεν έθεσαν σε ισχύ το όποιο χρονοδιάγραμμα.

Το άλλο μεγάλο θέμα, με πολιτική αλλά και τεχνική διάσταση, για το οποίο οι δύο χώρες πρέπει να συνεργασθούν, είναι το θέμα του "χρυσού κανόνα" στον προϋπολογισμό.

"Το φρένο χρέους", όπως ονομάζεται και όπως εφαρμόζεται στη Γερμανία, διαφέρει από την αντίληψη του "χρυσού κανόνα" που έχει η Γαλλία.

Ο προβληματισμός γύρω από το θέμα εντείνεται και από το γεγονός ότι η Γαλλία δεν έχει πολλές ελπίδες να πετύχει την ένταξή του στο Σύνταγμα, λόγω της αρνητικής θέσης της αντιπολίτευσης, ενώ απαιτούνται τα 3/5 από τα δύο σώματα Βουλή και Γερουσία. Παράλληλα και η Πορτογαλία έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το θέμα.

Στους δύο υπουργούς ανήκει επίσης, η προσπάθεια διαμόρφωσης κοινών οικονομικών προτάσεων, για την επίτευξη ενός είδους εναρμόνισης των προϋπολογισμών των δύο χωρών, όπως ζήτησαν οι ηγέτες τους.

Δύσκολη προσπάθεια για τη Γαλλία, που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο νέα αυστηρά μέτρα και περικοπές, επιχειρώντας να πείσει ότι είναι ικανή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά την προβλεπόμενη μείωση των ρυθμών ανάπτυξης.

Το χάσμα των δημοσιονομικών της Γαλλίας σε σύγκριση με αυτών της Γερμανίας αναμένεται να διευρυνθεί ακόμα πιό πολύ. Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι το έλλειμμά της για το 2011 θα φθάσει μόλις το 1,5% του ΑΕΠ ενώ η Γαλλία αγωνίζεται να το κρατήσει στο 5,7%, ήτοι σχεδόν τετραπλάσιο από αυτό της γείτονος χώρας. Για δε το 2012 η Γαλλία δεν ελπίζει για την ώρα να καταφέρει να κατεβάσει το έλλειμμά της χαμηλότερα από 4,6% του ΑΕΠ.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου