Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Εντατικοποιημένος διάλογος για το Κυπριακό Πέντε ώρες κράτηση η συνάντηση Θα συνεχίσουν και αύριο οι συνομιλίες σε επίπεδο συμβούλων

Σχόλιο ιστολογίου μας : Βρείτε τις διαφορές σε αυτή και την προηγούμενη ανάρτηση....και μην μας πείτε ότι είναι ίδιες .......
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Πέντε ώρες κράτηση η συνάντηση


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού εξουσιών στη διάρκεια της τέταρτης ολοήμερης συνάντησής τους στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για το Κυπριακό.


Η συνάντηση κράτησε λίγο περισσότερο από πέντε ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στη Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι οι Σύμβουλοι των δύο ηγετών θα συνεχίσουν τη συζήτηση του εν λόγω κεφαλαίου σε συνάντηση που θα έχουν αύριο στις 15.00.

Η κ. Μπάτενχαϊμ ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, «για να συζητήσουν τα υπόλοιπα κεφάλαια».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν όπως πραγματοποιήσουν τη συνάντηση της 5 Αυγούστου, η οποία είχε αναβληθεί, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση κατά πόσο οι ηγέτες έχουν ολοκληρώσει τη συζήτηση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών, η κ. Μπατενχάϊμ παρέπεμψε στην αυριανή συνάντηση των συμβούλων, λέγοντας επί λέξει:«Θα δούμε πώς θα πάει η συνάντηση αύριο των αντιπροσώπων τους».

Ερωτηθείσα εξάλλου ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες, απάντησε ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνάντηση της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου