Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Δεν έχει μόνο πετρέλαιο η Λιβύη...

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όποιος λέει ότι όλα γίνονται για το πετρέλαιο η τον χρυσό είναι τουλάχιστον κακοήθης .....για την Δημοκρατία των Αδελφών Μουσουλμάνων αγωνίζονται οι μεγάλες δυνάμεις...
Τώρα εάν γίνονται και μερικά έκτροπα .....εεεε και εσείς αμέσως....και οι αγωνιστές δεν έχουν ψυχή???
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_25/04/2011_388588 και άλλα πολλά , εάν τολμήσετε και ψάξετε.....!!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Δεν έχει μόνο πετρέλαιο η Λιβύη...
(upd) Eλεύθερος ο γιος του Καντάφι.
Μπορεί το διακύβευμα της εμπλοκής των ευρωπαίων και των αμερικανών στη Λιβύη να θεωρούνται τα πολύ σημαντικά πετρελαϊκά αποθέματα της και η διασφάλιση των επιχειρηματικών συμφερόντων τους, αλλά δεν είναι αυτό το μόνο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που ήλεγχε η κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι.
Η Λιβύη διαθέτει και 137 τόνους χρυσού που βρίσκονται στην Τρίπολη (95% του συνολικού πλούτου της χώρας σε χρυσάφι), η αξία των οποίων ξεπερνά με τα σημερινά δεδομένα, που ο χρυσός "λάμπει" γύρω στα 1900 δολ./ ουγγιά, τα 9 δισ. δολάρια.
Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι Financial Times, κάποιοι πιστεύουν ότι το πραγματικά αποθέματα της Λιβύης σε χρυσό είναι κατά αρκετούς τόνους μεγαλύτερα, ενώ και με τα υπάρχοντα δεδομένα κατατάσσονται στα 25 πιο πλούσια στον κόσμο.
To συγκεκριμένο γεγονός αποκτά ιδιαίτερη αξία αν θυμηθούμε ότι, στα πλαίσια της εθνικοποίησης όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού και της ενίσχυσης των αποθεμάτων της Βενεζουέλας, o Ούγκο Τσάβεζ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την επιστροφή 99 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Αγγλίας ενώ παράλληλα γνωστό είναι πως κατέχει χρυσό στις JP Morgan, Barclays, HSBC και Bank of Nova Scotia. Η είδηση αυτή έσπειρε πανικό στις τράπεζες καθώς επαναπατρισμός αυτός απειλεί να στραγγαλίσει τα αποθεματικά τους... Η JP Morgan έχει ενδεικτικά στα αποθέματα της μόλις 10,6 τόνους χρύσο.
Συνολικά η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας είναι ο 15ος κάτοχος χρυσού στον κόσμο, με 365,8 τόνους, από τους οποίους 211 τόνοι, αξίας 12,3 δις. δολαρίων, κρατούνταν εκτός συνόρων. Ενδεικτικό είναι πως για τη μεταφορά τους τώρα πίσω στο Καράκας θα χρειαστούν 40 καράβια που θα μεταφέρουν τις συνολικά 17.000 ράβδους χρυσού...
Εντύπωση παράλληλα προξένησε η ταχύτητα που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Λιβύη, το πώς δηλαδή, από έξι μήνες χωρίς να γέρνει η πλάστιγγα προς κάποια πλευρά, οι εξεγερμένοι, κατάφεραν να διεισδύσουν σε δύο ημέρες στο κέντρο της Τρίπολης, με αναλογικά μικρή όπως μεταδίδεται αντίσταση.
Ανώτατοι αξιωματικοί του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της χώρας, όσο και πολιτικοί άντρες του ΝΑΤΟ... έσπευσαν να προβούν στην διαβεβαίωση ότι «οι επαναστάτες προετοιμάζονταν εδώ και καιρό» για την μάχη της Τρίπολης.

Οι NY Times μετέδιδαν χθες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν τις τελευταίες ημέρες την αεροπορική τους δραστηριότητα γύρω από την Τρίπολη, χρησιμοποιώντας οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Φαίνεται πως έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος στο Ιράκ και το Αφγανιστάν οι δυνατοί έδρασαν αυτή τη φορά αθόρυβα...


Ελεύθερος ο γιος του Καντάφι


Ελεύθερος στην Τρίπολη, βρισκόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Σείφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Μαουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το γαλλικόπρακτορείο.

Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο γιος του συνταγματάρχη, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είχε συλληφθεί από Λίβυους επαναστάτες, είδηση που είχε επιβεβαιώσει και ο δικαστικός του Διεθνούς
Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο - Οκάμπο.

«Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο», δήλωσε ο Σαίφ αλ-Ισλαμ, από ξενοδοχείο της Τρίπολης, σε ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλ-Ισλαμ, τον οποίο είχαν συλλάβει Λίβυοι επαναστάτες, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας ανέκτησε την ελευθερία του (ο τρόπος και ο λόγος που δεν κρατείτο ακόμη, δεν είχε, μέχρι τα
ξημερώματα, γίνει γνωστός), όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC, εάν ο πατέρας του, είναι ασφαλής και καλά στην Τρίπολη, απάντησε «Φυσικά».

Ο Σαίφ αλ-Ισλαμ, εμφανίστηκε νωρίς σήμερα, σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί ξένους δημοσιογράφους και, όπως ανέφερε το CNN, ήταν φανερό πως δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση επαναστατών, δήλωσε: «Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο. Όλος ο κόσμος μπορεί τπ επιβεβαιώσει. Όλα πάνε καλά».

Η μάχη για την ανάληψη του ελέγχου του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο βρίσκεται ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη θα είναι άγρια, αλλά οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα έχει λίγες ελπίδες να γλιτώσει, δήλωσε σήμερα
εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

«Δεν πιστεύω ότι το συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια θα πέσει εύκολα και φαντάζομαι ότι θα γίνει μια άγρια μάχη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Αμπντελχαφέζ Γόγκα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Οι αντικαθεστωτικοί στήνουν σημεία ελέγχου στις εισόδους της Τρίπολης και δεν πιστεύω ότι αυτός (ο γιος του Καντάφι Μοχάμαντ) θα μπορεί να διαφύγει από την Τρίπολη και το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον συνταγματάρχη (Μουάμαρ) Καντάφι», σημείωσε.

Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε πριν από τα ξημερώματα, την περιοχή της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο πηγές των επαναστατών.

Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί, ακολουθούν της χθεσινής ρίψης πυραύλων τύπου Σκουντ, από κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης, στην περιοχή του Συνταγματάρχη Καντάφι, Σίρτι.

Οι Λίβυοι επαναστάτες εξακολουθούν μέχρι σήμερα Τρίτη, να στέλνουν ομοϊδεάτες τους από τη Βεγγάζη, στην Τρίπολη, προκειμένου να ενισχύσουν την κυριαρχία των αντικαθεστωτικών στην πρωτεύουσα της χώρας. 

Δημήτρης Κώτσος - Αλεξάνδρα Τόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου