Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Διεθνής ερευνητική επιτροπή για τη Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ξέρετε ποιο είναι το αστείο , ότι αυτοί που απαρτίζουν τέτοια συμβούλια και διεθνής επιτροπές .....τουλάχιστον έχουν δώσει μια φορά στην ζωή τους διαταγή ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ!!!!
Έτσι για να ξέρετε ........φιλολογικά ....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Θα διερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Υπέρ απόφασης για τη σύσταση διεθνούς ερευνητικής επιτροπής για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία ψήφισε το 47μελές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η απόφαση, η οποία προτάθηκε από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τις τέσσερις αραβικές χώρες μέλη του Συμβουλίου (Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Κατάρ, Κουβέιτ) υιοθετήθηκε με 33 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 9 αποχές, παρά τις αντιρρήσεις χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Κούβα. 

Η απόφαση αυτή καλεί να σταλεί «επειγόντως μια ανεξάρτητη ερευνητική αποστολή» επιτόπου για να «διεξαγάγει έρευνες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία από το Μάρτιο του 2011», να τεκμηριώσει «τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν σε τέτοιες παραβιάσεις» και να «ταυτοποιήσει τους δράστες για να εξασφαλιστεί» ότι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να υποβάλει την έκθεσή της πριν από το τέλος Νοεμβρίου και να διαβιβάσει τα συμπεράσματά της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και στους αρμόδιους οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου