Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Λαμπρινίδης: «Έτοιμοι να σταθούμε στο πλάι του λιβυκού λαού»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ποιανού λαού.........από όλους , όλες όσες φυλές απαρτίζουν αυτό το συνονθύλευμα νομάδων????? 
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
Την ανάγκη έναρξης εθνικού συμμετοχικού διαλόγου στη Λιβύη για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας στη χώρα και την αποφυγή αντιποίνων και νέας αιματοχυσίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης σε δήλωσή του, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η Ελλάδα, αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμο φορέα που θα καθοδηγήσει τον λιβυκό λαό στην κρίσιμη νέα φάση της μεταβατικής διαδικασίας, προς όφελος της Λιβύης αλλά και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, πάντα με σεβασμό στην κυριαρχία της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι η Λιβύη δεν αντέχει άλλη βία υπογραμμίζοντας ότι «τα υπολείμματα του καθεστώτος πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν παρελθόν» και πρόσθεσε «η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει. Η γέννηση της νέας Λιβύης δεν πρέπει να φέρει το στίγμα των αντιποίνων».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας, υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η κρίση, η χώρα μας αγωνίστηκε για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και στήριξε ενεργά τις επιχειρήσεις για την προστασία των αμάχων.

«Πρωταγωνιστήσαμε στην ανθρωπιστική προσπάθεια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκκένωση χιλιάδων αμάχων από τη ζώνη του πυρός και διαθέσαμε την Κρήτη ως βασικό διαμετακομιστικό κέντρο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε ότι «το ρόλο αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια».

Ειδική αναφορά, επίσης, έκανε και στην εγκαθίδρυση διπλωματικών επαφών με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη μετά από την αναστολή λειτουργίας της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη, ενώ σχετικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξε ότι πρέπει να συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια οικοδόμησης θεσμών, που θα θωρακίσουν τη δημοκρατία που γεννιέται στη Λιβύη και κατέληξε λέγοντας ότι «στην αυγή της νέας ημέρας, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλάι του λιβυκού λαού. Οι δικές τους ελπίδες είναι και δικές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου