Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τελειώνει η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......μήπως αυτό περιμένει ο Καντάφι???
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

 «Είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της επιχείρησης», δήλωσε ο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νατοϊκή επιχείρηση στη Λιβύη είναι «κοντά στο τέλος της», δήλωσε σήμερα στο Βουκουρέστι ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν, ο οποίος επανέλαβε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας Μουάμαρ Καντάφι «δεν είναι στόχος».
«Είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της επιχείρησης», δήλωσε ο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Συμμαχίας.
«Θα συνεχίσουμε αυτή την επιχείρηση, όσο χρειάζεται για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες δεν απειλούνται πλέον, αλλά είμαστε ταυτόχρονα έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την αποστολή μόλις το επιτρέψει η κατάσταση», υπογράμμισε.



Ενώ οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT, πρώην εξεγερμένοι), δηλώνουν ότι ελέγχουν το 90% της γενέτειρας του αλ-Καντάφι, της Σύρτης, ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πρώην ηγέτης.
«Αλλά ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν είναι ένας στόχος της επιχείρησής μας», δήλωσε.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πριν αποφασιστεί να τεθεί τέρμα στις επιχειρήσεις του το ΝΑΤΟ θα εξετάσει τέσσερις παράγοντες: «την εξέλιξη της κατάστασης στη Σύρτη, τα μέσα που διαθέτουν οι δυνάμεις του παλαιού καθεστώτος για να επιτεθούν στους πολίτες, η διατήρηση της ικανότητας του Καντάφι να ελέγχει αυτές τις δυνάμεις και η ικανότητα των νέων αρχών να εγγυηθούν την ασφάλεια».
Ο Ράσμουσεν είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η επιχείρηση στη Λιβύη αποτελεί «επιτυχία», παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις να μειώσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου