Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σχεδιάζουν κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο

Σχόλιο ιστολογίου μας :...................(??????????)
Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image Λουκάς Παπαδήμος πρώην κεντρικός τραπεζίτης Ελλάδος και ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του Παπανδρέου

Του Γιάννη Τσαραγκλή – Όσο ο κλοιός της επικείμενης χρεοκοπίας σφίγγει το λαιμό της Ελλάδας, πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών και παραγόντων της δημόσιας ζωής, που ζητούν μια νέα κυβέρνηση εθνικής ανάγκης που θα στηριχθεί τουλάχιστον από τα 2 μεγάλα κόμματα και θα έχει έναν πρωθυπουργό και μερικούς υπουργούς κοινής αποδοχής. Τα ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά για την πρωθυπουργία είναι αυτά των πρώην και νυν κεντρικών τραπεζιτών των κυρίων Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Προβόπουλου, οποίοι ως τεχνοκράτες εκτιμάται ότι θα έχουν μια καλύτερη δυνατότητα διαχείρισης των σκληρών οικονομικών διαπραγματεύσεων με την τρόικα των δανειστών μας.


Το επόμενο διάστημα λοιπόν, αυτή η πρόταση εξουσίας που γίνεται για να μην πάμε σε καταστροφικές πρόωρες εκλογές που μπορεί να δημιουργήσουν πολιτικό και κοινωνικό χάος, θα δυναμώσει και θα επισπευστεί όσο οι Ευρωπαίοι θα καθυστερούν την 6η δόση.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και  έκτακτης ανάγκης, αυτή είναι απαραίτητη τώρα, επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει , γιατί η κομματική του βάση είναι όλοι βολεμένοι και κρατικοδίαιτοι, δηλαδή αυτοί που πρέπει να απολυθούν ή να χάσουν άρδην σε ένα βράδυ αυτά τα σπάταλα προνόμια τους. Και μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να τους θίξει.  Από την άλλη η ΝΔ που πιστεύει ότι θα πάρει αυτοδυναμία σε τυχόν πρόωρες εκλογές, στην ουσία είναι διχασμένη και μάλλον εάν πιεστεί θα δεχτεί μια ισχυρή πρόταση για κυβέρνηση εθνική ανάγκης, η οποία θα στείλει μήνυμα ενότητας στην τρόικα και στις αγορές.
Στην πραγματικότητα όμως ακόμη και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την υποστήριξη 2 και 3 κομμάτων, αμφισβητείται εάν μπορέσει να κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς, αφού οι απανωτοί λανθασμένοι φορομπηχτικοί νόμοι της κυβέρνησης Παπανδρέου & Βενιζέλου, έχουν επιφέρει μεγάλο χτύπημα στην πραγματική οικονομία.
Για να αλλάξει η μοίρα της Ελλάδας, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει την πρώτη μέρα της ανάληψης της, να ανοίξει ειδική πτέρυγα φοροφυγάδων και κλεφτών του δημοσίου χρήματος στον Κορυδαλλό, χωρίς να φοβηθεί παραδικαστικά και παραοικονοιμικά blog και συμφέροντα.
Θα πρέπει να κλείσει εδώ και τώρα υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ που παράγουν οργιώδη πολύμηνη γραφειοκρατία και διαφθορά, διακινώντας το ρουσφέτι και το λάδωμα, πληγώνοντας την ιδιωτική οικονομία, η οποία δεν μπορεί να κάνει βήμα, εάν δεν δωροδοκήσει και δεν έχει συνεταίρους όλους αυτούς τους κλέφτες και τους απατεώνες.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει άμεσα να δημιουργήσει ένα απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα ανταγωνιστικού φόρου με τις γειτονικές χώρες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να κάνει πολύ απλή την προείσπραξη των εσόδων του κράτους. Με ένα απλό μηχάνημα τύπου ΑΤΜ, ο κάθε επαγγελματίας να πηγαίνει και να αγοράζει μέσω αυτού την ετήσια άδεια – παύλα φόρο του επαγγέλματος του, δίνοντας ένα εύλογο αντικειμενικό τίμημα που θα ορίσει η κυβέρνηση. Δηλαδή θέλεις να είσαι υδραυλικός πήγαινε πλήρωνε το παράβολο - άδεια και δούλεψε για μια χρονιά, χωρίς να σε κυνηγάει κανείς και χωρίς να πας σε 100 γραφειοκρατικά σημεία του δημοσίου, εκτεθειμένος στον εκβιασμό του λαδώματος. Έτσι με αυτή την υποχρεωτική άδεια, θα έχεις καταγραφεί σαν επαγγελματίας και το κράτος θα έχει προεισπράξει το τίμημα της άδειας και μέρος του φόρου.
Αυτό όμως θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου και οι υπάλληλοι από διεκπεραιωτές ρουσφετιών, θα πρέπει να βρουν πραγματικό παραγωγικό ρόλο !
Κρίσιμη θεωρείται και η μελέτη της BlackRock η οποία εξετάζει και αναλύει τα δανειακά χαρτοφυλάκια των Ελληνικών τραπεζών, καθώς από τα ευρήματα της, θα εξαρτηθεί πόσες τράπεζες θα χρειαστούν επανακεφαλαιοποίηση ( δηλαδή κρατικοποίηση), εάν θα δημιουργηθεί μια bad bank και πόσα από τα υγιή δάνεια θα χρησιμοποιήσει η τρόικα σαν ενέχυρο !!!
Οι τραπεζίτες θα ήθελαν έναν πρωθυπουργό από τους κυρίους Παπαδήμο ή Προβόπουλο, γιατί γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα και ποιά είναι η ολέθρια σχέση των πιστωτικών ιδρυμάτων με το πτωχευμένο Ελληνικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου