Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μεταφέρει μήνυμα της Άγκυρας στο Τελ Αβίβ ο Έρογλου

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
«Η σύγκρουση δεν οφείλει την Τουρκία και το Ισραήλ», το μήνυμα της τουρκικής πλευράς προς το Ισραήλ, σε έκτακτη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο 
 Του Νίκου Στέλγια
Το πρωί της Δευτέρας, ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Michael Harari.
Η συνάντηση του κ. Έρογλου με τον κ. Harari πραγματοποιήθηκε στο λεγόμενο προεδρικό παλάτι. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός εκπρόσωπος του τ/κ ηγέτη στις διαπραγματεύσεις, Κουντρέτ Όζερσαϊ, ο σύμβουλος του κ. Έρογλου, Χασάν Γκιουνγκιόρ καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου του τ/κ ηγέτη, Οσμάν Έρτουγ.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τους τουρκοκυπριακούς δημοσιογραφικούς κύκλους, ο κ. Έρογλου μεταβίβασε στο Τελ Αβίβ μήνυμα της τουρκικής πλευράς σχετικά με την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τους τ/κ δημοσιογραφικούς κύκλους, η Τουρκία έστειλε στο Τελ Αβίβ το μήνυμα ότι “η σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και του Ισραήλ”.



Ως γνωστόν, τον Σεπτέμβριο η Τουρκία απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα και υποβάθμισε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Τελ Αβίβ. Σήμερα, η Τουρκία εκπροσωπείται στο Τελ Αβίβ από έναν χαμηλόβαθμο γραφειοκράτη του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η συνάντηση του κ. Έρογλου με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Λευκωσία είναι η πρώτη υψηλόβαθμη συνάντηση ανάμεσα στην τουρκική πλευρά και το Ισραήλ από την στιγμή που έλαβε χώρα η κορύφωση της έντασης στις σχέσεις της Τουρκίας – Ισραήλ.
Και οι σοσιαλδημοκράτες κατά της “συμφωνίας Τουρκίας – ΤΔΒΚ”
Ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκοκυπριακής αριστεράς, το τ/κ κίνημα των σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει την “συμφωνία Τουρκίας – ΤΔΒΚ για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ”. Το Κόμμα της Κοινωνικής Δημοκρατίας (TDP) ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει την συγκεκριμένη συμφωνία στην ψηφοφορία της “βουλής”.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι διάφορες ομάδες της τ/κ αριστεράς κατηγορούν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP) και το TDP με το πρόσχημα ότι επιχειρούν να εντυπωσιάσουν την τ/κ κοινή γνώμη.
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου