Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street, άλμα 3,5% ο Nasdaq

Από το ιστολόγιο  www.capital.gr

 Dow11.433,18330,06 2,97%  
  Nasdaq2.566,0586,70 3,50%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ράλι επιδόθηκαν οι δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τον Dow Jones να κερδίζει 330 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 3,5% καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κινηθούν συντονισμένα και άμεσα για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνίστησε στην άνοδο με τις Bank of America και JP Morgan Chase να καταγράφουν τα μεγαλύτερη κέρδη στον βιομηχανικό Dow Jones σημειώνοντας άλμα 6,6% και 5,2% αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου για μια εβδομάδα αργότερα στις 23 Οκτωβρίου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αναβολή θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές αρχές να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Joerg Asmussen μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα πρέπει να είναι μέρος ενός ευρύτερου πακέτου για την επίλυση της κρίσης χρέους και της τραπεζικής κρίσης.

Εκτός από την κάλυψη των αναγκών των τραπεζών, ένα ευρύτερο πακέτο νέων μέτρων για την Ευρωζώνη και την Οικονομική και Νομισματική Ένωση θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια "αξιόπιστη" λύση για την Ελλάδα, την ισχυρότερη οικονομική διακυβέρνηση αλλά και βελτιώσεις στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, σημείωσε ο Asmussen.

Η Γερμανία και η Γαλλία είναι έτοιμες να στηρίξουν τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα κριτήρια της οποίας θα είναι κοινά για όλους, ανέφεραν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας μετά τη συνάντηση του την Κυριακή στο Βερολίνο.

"Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας ", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Merkel και πρόσθεσε: "Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν η εφαρμογή των κριτηρίων να είναι κοινή και τα κριτήρια αποδεκτά από όλους. Θα διαβουλευτούμε με όλες τις πλευρές ώστε να διασφαλίσουμε πως όσα κάνουμε είναι βιώσιμα".

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 330,06 μονάδες (2,97%) κλείνοντας στις 11.433,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 86,70 μονάδων (3,50%) και έκλεισε στις 2.566,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 39,43 μονάδων (3,41%) κλείνοντας στις 1.194,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 6,28 δολ. με άνοδο 0,38 δολ. ή σε ποσοστό 6,44%. Ακολούθησαν η JP Morgan Chase με κέρδη 5,21% και κλείσιμο στα 32,30 δολ. και η Caterpillar, η οποία έκλεισε στα 79,13 δολ. με άνοδο 4,78%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,0301 δολ. ή σε ποσοστό 5,02% και έκλεισε στα 0,57 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζει η είδηση ότι η Superior Energy Services θα προχωρήσει στην εξαγορά της Complete Production Services.

Ειδικότερα, η Superior Energy Services θα καταβάλει για κάθε μετοχή της ανταγωνίστριας της 0,945 μετοχές και 7 δολ σε μετρητά. Το ανά μετοχή τίμημα ανέρχεται σε 32,9 δολ. ενώ το συνολικό σε 6,2 δισ. δολ.

Στο ταμπλό η μετοχή της Apple σημείωσε άλμα 5,1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι προπαραγγελίες για το νέο iPhone 4S ξεπέρασαν τα 1 εκατ. τις πρώτες 24 ώρες.

Το ύψος των προπαραγγελιών ξεπέρασε το ρεκόρ των 600.000 που είχε σημειωθεί για το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας iPhone 4.

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου στην αγορά η ανακοίνωση της Netflix  ότι θα ακυρώσει το σχέδιο διαχωρισμού των υπηρεσιών DVD και streaming.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στις 18 Σεπτεμβρίου πως η υπηρεσία διανομής DVD e- mail θα αποσχιστεί και πως θα λειτουργεί μέσω νέου site με την ονομασία Qwikster.com γεγονός που οδήγησε τη μετοχή σε απώλειες τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου σήμερα στις ΗΠΑ, δεν έχει προγραμματιστεί για σήμερα καμία ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου