Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Στην Κολομβία ο Αμπάς

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Κολομβία  —  Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική για να προωθήσει το αίτημα για την ένταξη ενός Παλαιστινιακού Κράτους στον ΟΗΕ, έφθασε το απόγευμα της Κυριακής στην Κολομβία.
Ο Αμπάς αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση της χώρας αυτής, που είναι την τρέχουσα περίοδο μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να ψηφίσει υπέρ του αιτήματος εισδοχής Παλαιστινιακού Κράτους στον Οργανισμό.



Ο παλαιστίνιος πρόεδρος θα παραμείνει στην Κολομβία ως την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα έχει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Ο Σάντος πάντως έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να μεταβάλει τη στάση της χώρας του, η οποία είναι αντίθετη με την παλαιστινιακή προσπάθεια.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής άρχισε την Παρασκευή μια περιοδεία στη Λατινική Αμερική στο πλαίσιο της οποίας ήδη επισκέφθηκε την Δομινικανή Δημοκρατία και το Σαλβαδόρ, που τάσσονται υπέρ της προσπάθειας ένταξης Παλαιστινιακού Κράτους στα ΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου