Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου – Ρομπέι έφερε η αναβολή της Συνόδου

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Έκτακτο Eurogroup για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα διεξαχθεί, πριν από την Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου
Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση, καθώς και η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, την ερχόμενη Πέμπτη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.



Πριν από την Σύνοδο Κορυφής, θα διεξαχθούν έκτακτο Eurogroup και Ecofin, ενώ όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και της Ευρωζώνης, που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου αποφασίστηκε, προκειμένου η ΕΕ “να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συνολική στρατηγική της για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη”.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι επισημαίνει ότι χρειάζονται επιπλέον στοιχεία για να εξετασθούν θέματα, όπως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποτελεσματικότητα των εργαλείων, που έχει στη διάθεσή του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Χθες, πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, δήλωσαν ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα περιλαμβάνει την οριστική λύση για το ζήτημα της ελληνικής κρίσης και βάσει αυτής θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της η Ευρωζώνη. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ότι το τελικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη θα έχει συμφωνηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου, μετά τις διαβουλεύσεις στα όργανα της ΕΕ και έως τη Σύνοδο της G20 στις Κάννες, στις 3-4 Νοεμβρίου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου