Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Εμείς ζητήσαμε να δει η τρόικα την κατάσταση στα δικαστήρια

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........καλά να πάθετε κύριοι δικαστές και εισαγγελείς ..... είσαστε οι πρώτοι στην χώρα που έπρεπε να είχατε αντιδράσει στην καταστρατήγηση του Συντάγματος αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ..... τώρα καθίστε και απολαύστε το ........
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/
Σειρά μέτρων που έχουν μπει στο τραπέζι του διαλόγου και θα αποτελέσουν σημεία του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, το οποίο θα κατατεθεί τον Νοέμβριο στη Βουλή παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.


Μεταξύ αυτών που εξετάζονται είναι η αυστηρότερη επιθεώρηση των δικαστικών λειτουργών η επέκταση κατά δύο ώρες της λειτουργίας των δικαστηρίων και η ενίσχυση του θεσμού της δικαστικής διαμεσολάβησης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα αυτά δεν τα επιβάλλει η τρόικα, αλλά η δραματική κατάσταση των ελληνικών δικαστηρίων, που είναι γνωστή από χρόνια, ενώ σημείωσε πως η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, είναι πρωτεύον ζήτημα για την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους και δεν το βρίσκουν!

Και για τούτο είναι πολλές οι καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Όσον αφορά την επίσκεψη της τρόικας σ τα δικαστήρια που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως εμείς τη ζητήσαμε, προκειμένου να διαπιστώσουν οι εκπρόσωποι της τρόικας από κοντά οι ίδιοι την πραγματική κατάσταση.

Απαντώντας στις επικρίσεις των δικηγόρων ότι διαπραγματευόμαστε με την τρόικα τους μισθούς των δικαστών ο υπουργός τόνισε ότι αυτό είναι έξω από την αλήθεια και αναρωτήθηκε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η σχετική συζήτηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου