Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γεν. Εισαγγελέας: «Αποφάσεις αντικειμενικές χωρίς συναισθηματισμούς»(vid)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, σε δήλωσή του σήμερα, διαβεβαίωσε όλους ότι οι αποφάσεις του σχετικά με την τραγική έκρηξη στο Μαρί, θα ληφθούν αποκλειστικά και μόνο με βάση το σύνολο της μαρτυρίας που συγκεντρώθηκε, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Ερευνητική Επιτροπή, χωρίς επηρεασμό, είτε από χαρακτηρισμούς, είτε από συναισθηματισμούς, είτε από οποιαδήποτε άλλη επίδραση που δεν σχετίζεται με την υποχρέωση για αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης με βάση το μαρτυρικό υλικό και τον νόμο.



Όπως αναφέρει, «από την ημέρα της τραγικής έκρηξης στο Μαρί, απέφευγα με πολλή προσοχή και επιμέλεια οποιεσδήποτε δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι σε πλείστες περιπτώσεις, όχι μόνο γινόταν αναφορά στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες του, αλλά καλλιεργείτο και η καχυποψία. Ο λόγος που απέφευγα να απαντήσω, ακόμη και σε επιστολές που μου αποστέλλονταν, ήταν ακριβώς για να μην δημιουργούνται οποιεσδήποτε εντυπώσεις αναφορικά με την αμεροληψία και τον τρόπο που θα ασκήσω τα καθήκοντά μου».
Συνεχίζοντας είπε ότι «μετά την υποβολή του πορίσματος της έρευνας που έγινε από τον κ. Πόλυ Πολυβίου, αλλά και τη διαρροή του διαβιβαστικού σημειώματος της Αστυνομίας που συνόδευε τη συνοπτική έκθεση της και 36 ογκώδεις φακέλους, πολλαπλασιάστηκαν τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις τόσο πολιτικών προσώπων, όσο και συγγενών των θυμάτων, αλλά και πολλών πολιτών, με συγκεκριμένες αναφορές στις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα».
Ως εκ τούτου, ανέφερε, «αισθάνομαι την ανάγκη να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι οι αποφάσεις μου θα ληφθούν αποκλειστικά και μόνο με βάση το σύνολο της μαρτυρίας που συγκεντρώθηκε, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Ερευνητική Επιτροπή, χωρίς επηρεασμό, είτε από χαρακτηρισμούς, είτε από συναισθηματισμούς, είτε από οποιαδήποτε άλλη επίδραση που δεν σχετίζεται με την υποχρέωση για αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης με βάση το μαρτυρικό υλικό και τον νόμο».
Συνακόλουθα, «οι όποιες απόψεις και εκτιμήσεις εκφράζονται», είπε, «με αφήνουν εντελώς αδιάφορο γιατί, όπως αναφέρω και πιο πάνω, μόνο κριτήριο για την τελική απόφαση μου θα είναι ο νόμος και η ποιότητα της μαρτυρίας, όπως αυτή έχει εξασφαλιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου