Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Κόντρα εκτός ορίων για τα πορίσματα

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Η έκθεση της αστυνομίας προς τον γενικό εισαγγελέα και ειδικότερα η επίμαχη αναφορά σε ευθύνες των αδικοχαμένων αξιωματικών Ιωαννίδη και Λάμπρου προκαλεί αναζωπύρωση της φωτιάς που απειλεί να κάψει τα τελευταία απομεινάρια από τις γέφυρες που μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά το κυβερνητικό στρατόπεδο και το μέτωπο της αντιπολίτευσης.




Οι σκληρές δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη και του Γιαννάκη Ομήρου, σε συνδυασμό με τη νέα δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία ότι μπορούν να επιστρέψουν σύντομα στην πολιτική σκηνή η νηφαλιότητα και ο διάλογος.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προσπαθεί να δημιουργήσει κρίση» δήλωσε στον 107,6 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και διερωτήθηκε «γιατί κάποιοι μιλούν ωσάν το πόρισμα της αστυνομίας να είναι πόρισμα της κυβέρνησης». Σημείωσε επίσης ότι ο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να παραιτηθεί και τόνισε ότι η προσπάθεια του Δημήτρη Χριστόφια είναι να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων.

«Αυτό που γνωρίζει και ο απλός πολίτης, ότι δηλαδή δεν μπορούν να εξεταστούν ποινικά αδικήματα για έναν νεκρό, φαίνεται ότι το αγνοεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας». Αυτό δήλωσε στον 107.6 ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν αμφισβητεί το πόρισμα της Αστυνομίας. «Αυτό που ξενίζει», τόνισε ο κύριος Νεοφύτου, «είναι το ότι επιρρίπτονται ευθύνες στους νεκρούς».

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση γιατί μιλάμε για το πόρισμα Πολυβίου και την ίδια ώρα απορρίπτουν το πόρισμα της Αστυνομίας, χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς».  Αυτό δήλωσε στον 107,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης και πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο κάποιοι να ισχυρίζονται ότι η Αστυνομία συνέταξε το πόρισα, καθ’ υπόδειξη του οπουδήποτε».

«Λανθασμένη» χαρακτήρισε την αναφορά της Αστυνομίας σε ευθύνες των αποθανόντων αξιωματικών για την τραγωδία στο Μαρί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου. Μιλώντας στον 107.6, ο κύριος Φωτίου ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το κόμμα του θα σεβαστεί το πόρισμα της Αστυνομίας και συνέστησε υπομονή μέχρι της απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαίδης, μιλώντας στον 107.6, χαρακτήρισε την έκθεση της Αστυνομίας «απαράδεκτη». Τέτοιου είδους αναφορές, πρόσθεσε ο κύριος Νικολαίδης, «συμβάλλουν στη δημιουργία έντασης και ενοχλούν το κοινό αίσθημα». Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου, έκανε λόγο για κρίση η οποία «μπορεί να καταστεί καταστροφική για τον τόπο».

«Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποδέχθηκε το πόρισμα το κύριου Πολυβίου, τσιμεντώνεται  στο τόπο μας η ατιμωρησία», δήλωσε στον 107,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας. Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση περιχαρακώνεται πίσω από το πόρισμα της Αστυνομίας και η αντιπολίτευση πίσω από το πόρισμα Πολυβίου».



Πηγή: Ράδιο 107,6

10/10/2011 - 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου