Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τουρκία: RfI για αμφίβια αποβατικά οχήματα

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Η Τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων κοινοποίησε Αίτηση για Πληροφορίες, για 27 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα αποβάσεων. Η αίτηση αφορά 21 μονάδες σε διαμόρφωση μεταφοράς προσωπικού, 3 μονάδες σε διαμόρφωση διοίκησης και 3 σε έκδοση περισυλλογής.
Το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας συλλέγει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα προκειμένου να προχωρήσει στην αξιολόγηση της κατάλληλης υποψηφιότητας. Οι τελικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 28η Νοεμβρίου και ώρα 17:00.



Με την προμήθεια τέτοιων οχημάτων, το Τουρκικό Ναυτικό συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό του και κυρίως την προσπάθεια προβολής ισχύος σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση, αρχής γενομένης από το Αιγαίο.
Η Επιστολή αφορά διεθνή διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετέχουν όσες εταιρείες του εξωτερικού ενδιαφερθούν, οπότε αυτό δε σημαίνει ότι η Ελλάδα χάνει για αυτόν το λόγο την ευκαιρία να αποκτήσει μεταχειρισμένα αμφίβια οχήματα AAV-7 από τις ΗΠΑ. Τέλος, η τουρκική RfI δε διευκρινίζει αν η πρόταση πρέπει να αφορά αποκλειστικά ερπυστριοφόρα ή τροχοφόρα, γεγονός που σημαίνει ότι στο διαγωνισμό μπορεί να προταθεί ακόμα και το Τροχοφόρο ΤΟΜΑ ARMA της Otokar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου