Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επικοινωνία Obama με Sarkozy και Cameron για κρίση

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama είχε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

"Ο πρόεδρος Obama έδωσε την πλήρη στήριξη του στη στρατηγική που καθορίστηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία για μια ολοκληρωμένη λύση η οποία θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη Ευρωζώνη", αναφέρει σε ανακοίνωση της γαλλική προεδρία όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι οι δύο ηγέτες θα παραμείνουν σε στενή επαφή ενόψει της συνάντησης της G-20 στις Κάννες.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργός της Βρετανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

"Ο πρωθυπουργός Cameron και ο πρόεδρος Sarkozy συμφώνησαν με τον πρόεδρο ότι χρειάζεται αποφασιστική δράση για να επιλυθεί η κρίση χρέους και να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και εκτός της ζώνης του ευρώ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, David Cameron.

"Χρειαζόμαστε μια συνολική λύση η οποία θα περιφράζει τις πιο ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης, θα εγγυάται την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και θα αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα για την Ελλάδα", δήλωσε ο Osborne μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει τις απόψεις της για την επίλυση της κρίσης σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά και σε συνομιλίες με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόσθεσε ο Osborne.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου