Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Οι ΥΠΕΞ του Ιράκ και της Γερμανίας θα επισκεφτούν αυτή τη εβδομάδα την Τουρκία

  Έντονη είναι η διπλωματική κινητικότητα της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί θα επισκεφτεί την Τουρκία στα μέσα της εβδομάδας.




Μια άλλη σημαντική προσωπικότητα που θα επισκεφτεί την Τουρκία είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Στο επίκεντρο των επαφών του Ιρακινού υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να βρεθεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία θα εκφράσει ακόμη μια φορά την ενόχληση της από την παρουσία της τρομοκρατικής οργάνωσης στα βόρεια του Ιράκ.
Ακόμη θα γίνει νύξη στη σημασία της συνεργασίας στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού που συγκρότησαν οι δυο χώρες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στο περιθώριο των επαφών του που θα αρχίσουν το σαββατοκύριακο ο Ζεμπαρί αναμένεται να παραστεί και στα εγκαίνια του ιρακινού προξενείου στο Gaziantep.

Εντωμεταξύ η Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία θα ανακοινωθεί στις 12 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Egemen Bağış θα σχολιάσει την έκθεση στην İstanbul.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε θα έρθει στην İstanbul στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός ο οποίος θα έχει μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu θα τελέσει τα εγκαίνια ενός πολιτιστικού κέντρου στην Tarabya.

Ενώ ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τόμας Χάμαρμπέργκ θα πραγματοποιήσει επαφές στην Ankaraμια εξίσου σημαντική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στην Τουρκία.

Η εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών Γκαμπριέλα Νολ θα πάρει κάτω από τον φακό, τις μεταρρυθμίσεις της Τουρκίας στο δικαστικό πεδίο.

Η εισηγήτρια του ΟΗΕ θα συναντηθεί με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων και νομικούς σε İstanbul, Diyarbakır και Ankara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου