Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οργανωμένο οικολογικό έγκλημα: Έπιασαν κι άλλους λαθροϋλοτόμους από την Αλβανία στην Καστοριά

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/



Σε οργανωμένο οικολογικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας αναδεικνύεται η δράση παράνομων λαθροϋλοτόμων από την Αλβανία στα ελληνικά δάση κοντά στα σύνορα! Μέσα σε δυο 24ωρα, άλλοι δυο παράνομοι ξυλοκόποι έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., αυτή τη φορά στην Καστοριά!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας εντόπισαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 17 χρόνων που είχαν μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος για να κόψουν βελανιδιές σε δασική περιοχή του Πολυάνεμου Καστοριάς και να μεταφέρουν τα κομμένα ξύλα στη χώρα τους με δύο άλογα που είχαν φέρει μαζί τους! Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ τα άλογά τους κατασχέθηκαν, όπως και δύο τσεκούρια με τα οποία έκοβαν τα δέντρα.

Την περασμένη Παρασκευή, άλλοι δυο Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι ηλικίας 68 και 22 χρόνων που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα για να λεηλατήσουν τα δάση με τις βαλανιδιές είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, αλλά πρόλαβαν να διώξουν τα πέντε άλογα που είχαν φέρει μαζί τους για να κουβαλήσουν την παράνομη ξυλεία, τα οποία διέφυγαν προς το αλβανικό έδαφος. 

από: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου