Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Άλμα σε Wall και Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Mε σημαντικότατα κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για το σύνολο των διεθνών αγορών, με «καύσιμο» τις προσδοκίες των επενδυτών για τη δέσμευση της Γαλλίας και της Γερμανίας περί στήριξης των τραπεζών, την έμπρακτη «λύση» για την Dexia και την … απουσία οικονομικών δεικτών και στατιστικών από την αμερικανική οικονομία, εκεί όπου ο εορτασμός της «Ημέρας του Κολόμβου» κρατά κλειστές τις αγορές ομολόγων και τη Στατιστική Υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση τα σχέδια για την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα στην Ευρώπη, είναι αυτά που … πιστώνονται τη σημερινή άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές , ενώ στη Wall ποντάρουν στην απομάκρυνση των φόβων για μια «διπλή ύφεση».

Επίσης σήμερα ξεκινά και η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες αμερικανικές επιχειρήσεις, παραδοσιακά με την Alcoa, ενώ έπονται J.P. Morgan Chase και Google. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Τέλος, η μεγάλη άνοδος του τεχνολογικού δείκτη έχει «υπογραφή» κι είναι αυτή της Apple που ανακοίνωσε ένα νέο ρεκόρ στις προ-παραγγελίες του iPhone 4S!


Με αυτά τα δεδομένα το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκομίζει σημαντικά κέρδη με τον Dow Jones να ενισχύεται 2,49% στις 11.380 μονάδες, τον S&P στο +2,90% στις 1.189 μονάδες και το Nasdaq υψηλότερα κατά 3,02% στις 2.555 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικά με κέρδη της τάξης του 1,80 στις 5.399 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 3,02% στις 5.847 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με σημαντική ενίσχυση της τάξης του 2,07% στις 3.161 μονάδες.

Εντυπωσιακή και η ανάκαμψη του ευρώ που αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,3691  έναντι του δολαρίου, στην μεγαλύτερη ημερήσια αντίδρασή του από τον περασμένο Ιανουάριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου