Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΚΤ αντιτίθεται στα γερμανικά σχέδια για την κρίση χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιτίθεται στο σχέδιο της Γερμανίας για αναθεώρηση της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, κι ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζουν το έδαφος για μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Bloomberg.



Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, όταν ο Ζαν Κλοντ Τρισέ κάλεσε «τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να εφαρμόσουν πλήρως τις πτυχές της 21ης Ιουλίου», θέλησε να θέσει μια «κόκκινη γραμμή», στις επιδιώξεις της Γερμανίας να επιβάλλουν μεγαλύτερο «κούρεμα», στους ελληνικούς τίτλους.
Ωστόσο, η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί θέλουν αναθεώρηση της συμφωνίας, που προβλέπει απώλειες 21% για όσους κατέχουν ελληνικά ομόλογα, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για να αντιμετωπίσουν την κρίση που απειλεί την παγκόσμια οικονομία.
Η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος χθες δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσε σήμερα ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μεν «σημαντικό ζήτημα», ωστόσο προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι ο μηχανισμός στήριξης να μπορεί να παρέχει υποστήριξη σε νέα ομόλογα που εκδίδουν κράτη-μέλη, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου