Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Είκοσι αφρικανικές χώρες αναγνώρισαν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Είκοσι αφρικανικές χώρες αναγνώρισαν επισήμως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Αφρικανικής Ένωσης, αφού διαφάνηκε ότι η 54μελής Ένωση δεν θα το αναγνωρίσει ως σύνολο.

"Σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάναμε, 20 αφρικανικές χώρες αναγνώρισαν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως την κυβέρνηση" της Λιβύης, δήλωσε αξιωματούχος της Αφρικανικής Ένωσης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Νιγηρία και η Αιθιοπία, όπου εδρεύει η Αφρικανική Ένωση, βρίσκονται μεταξύ των διαφόρων κρατών-μελών που ασκούν πιέσεις στην Ένωση να αναγνωρίσει το πολιτικό όργανο των λίβυων εξεγερμένων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Νωρίτερα δύο δυτικοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι η Αφρικανική Ένωση δεν θα αναγνωρίσει ως σύνολο το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

"Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης είναι μοιρασμένο με χώρες που έχουν υποστηρίξει τον (Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ) Καντάφι στο παρελθόν ή του χρωστούν χάρες. Αυτές δεν θα αναγνωρίσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο", δήλωσε ένας δυτικός διπλωμάτης που έχει λάβει γνώση του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων που γίνονται σήμερα στην κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο κορυφής που πραγματοποιεί το συμβούλιο αυτό της Αφρικανικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου