Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει βασανιστήρια στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=304524

    Σε ανακοίνωσης της η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε να σταματήσουν τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση στη Λιβύη, που διαπράττονται, σύμφωνα με μαρτυρίες και από τις δύο πλευρές.
 



Η οργάνωση τονίζει ότι βασίζεται σε “πολύ καλά τεκμηριωμένες” πληροφορίες  και κάνει συγκεκριμένες αναφορές για βασανιστήρια στην πόλη Ζαουίγια, τόσο από τις δυνάμεις του Καντάφι όσο και από τους αντικαθεστωτικούς.
Εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας ότι δεν θα επαναλάβουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του καθεστώτος Καντάφι, στη διάρκεια συνάντησής τους σε σχολείο της Μπιρ Τιρφάς, το οποίο λειτουργεί ως φυλακή για τους υποστηρικτές του Καντάφι και τους μισθοφόρους.
Όμως οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δύσκολες και τα μέλη της οργάνωσης έκαναν λόγο για κελιά στα οποία κρατούνται...125 άνθρωποι, αλλά και για ξυλοδαρμούς.
Επίσης η Διεθνής Αμνηστία αναφέρθηκε και στα βασανιστήρια από τις δυνάμεις του καθεστώτος στην φυλακή Αμπού Σαλίμ, όπου φρουροί κατηγορούνται ότι βίαζαν τους κρατούμενους, υπογραμμίζοντας ότι "χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και άοπλοι πολίτες, εξαφανίστηκαν στις διάρκεια των συγκρούσεων".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου