Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συρία: Τρεις νεκροί- συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν δύο διαδηλωτές στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ και άλλον έναν στη Νάουα, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον του καθεστώτος στη Συρία παρά το ότι ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά για να τις διαλύσουν, είπαν ακτιβιστές.

Μαζικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν από δύο διαφορετικά τεμένη προς την πλατεία Χουριέχ στην Ντέιρ αλ Ζορ. Μαζικές συλλήψεις αναφέρθηκαν στην περιοχή Μπουκάμαλ.

Πέραν των δύο νεκρών στη διαδήλωση που ξεκίνησε από το τέμενος Άλι μπεν Άμπι Τάλεμπ, υπήρξε άλλος ένας άνθρωπος που έχασε τη ζωή του στις διαδηλώσεις μετά την προσευχή στο τέμενος Μοχαμάντι στη Νάουα, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαδηλωτές δέχθηκαν πραγματικά πυρά και στη Νταράγια, ένα προάστιο της Δαμασκού. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Αλέπι, στη Ντεράα και στη Χομς. Διαδηλωτές κάλεσαν σε αυτές σήμερα, τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, που αποκάλεσαν "Παρασκευή της Υπομονής και της Σταθερότητας".

"Ο Καντάφι έφυγε, σειρά σου τώρα Μπασάρ", ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν διαδηλωτές.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού μετά τις προσευχές της Παρασκευής, καθώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

"Διαδηλωτές τηλεφώνησαν για να πουν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά αυτή η αρχική πληροφορία μένει ακόμη να επιβεβαιωθεί", είπε ένας ακτιβιστής στη Δαμασκό.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι από το Μάρτιο 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, οι 350 από την 1η Αυγούστου, που άρχισε ο μήνας του Ραμαζανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου