Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Καμπότζη: Εκατοντάδες λιποθυμίες σε εργοστάσιο της H&M

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εάν δεν θέλουμε να γίνουμε οι σκλάβοι της Ευρώπης όπως η Καμπότζη και άλλες εξωτικές χώρες.......
Διαβάστε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/08/104.html
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/news



Συνολικά 284 εργαζόμενοι στην Καμπότζη, λιποθύμησαν αυτή την εβδομάδα σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων που παράγει διάφορα προϊόντα για την σουηδική εταιρεία Hennes & Mauritz (H&M), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.


Οι 284 εργαζόμενοι έχασαν τις αισθήσεις τους, την Τρίτη και σήμερα, στη μονάδα της M&V International Manufacturing Ltd, η οποία είναι προμηθευτής της H&M, στην επαρχία Κομπόνγκ Σανάνγκ, 91 χλμ. από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Κάποιοι ανέφεραν μια δυσάρεστη μυρωδιά πριν λιποθυμήσουν.
«Οι εργαζόμενοι μύριζαν κάτι άσχημο που προερχόταν από τα πουκάμισα», δήλωσε ο 26χρονος Νορν Λιεκχένα, ο οποίος εργάζεται στην συγκεκριμένη μονάδα.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Λάι Βίρακ απέδωσε τις μαζικές λιποθυμιές στην «εύθραυστη» υγεία των εργαζομένων και δήλωσε ότι το εργοστάσιο ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να επιτρέψει στους 4.000 εργαζόμενούς του να ξεκουραστούν. Είπε επίσης ότι 86 εργαζόμενοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία την Τρίτη και άλλοι 198 κατέρρευσαν σήμερα Πέμπτη. «Όταν κάποιος εργαζόμενος κατέρρεε, άλλοι αισθάνονταν επίσης αδιαθεσία», ανέφερε.
Η H&M ανακοίνωσε ότι ερευνά τις λιποθυμίες και δήλωσε ότι η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ, δεν έχουν «βρει κανένα ευλογοφανές αίτιο μέχρι τώρα».
«Το βασικό αίτιο των λιποθυμιών είναι δύσκολο να αποδειχτεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του, ο εκπρόσωπος της H&M Χάλαν Άντερσον.
Τον Ιούλιο, η H&M δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με κρατικές υπηρεσίες, εργαζόμενους και ανεξάρτητους ελεγκτές του εργοστασίου για να εντοπίσει τι συνέβη σε ένα άλλο εργοστάσιό της στην Πνομ Πενχ, εφόσον περίπου 300 εργαζόμενοι εκεί αισθάνθηκαν σοβαρή αδιαθεσία.
«Στην αρχή, η μυρωδιά ήταν εντάξει, αλλά μετά από χρόνια, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να την ανεχτούν πλέον», δήλωσε ο Νορν Λακχένα στο εργοστάσιο της M&V.
Μερικές μεγάλες δυτικές μάρκες έχουν ξεκινήσει έρευνες για αυτό που υποστηρίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, ότι σημειώθηκαν πάνω από 1.000 λιποθυμίες φέτος ανάμεσα σε εργαζόμενους στο ένδυμα που εργάζονται για πολλές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου