Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στη Σύρτη κατευθύνονται οι εξεγερμένοι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Λογικό αφού τα τελευταία 24ωρα την ισοπέδωσαν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ / ΟΤΑΝ ........πάντως πρέπει σιγά σιγά να αναρωτιόμαστε για τον νέο ρόλο του ΝΑΤΟ στην Νέα εποχή που έρχεται ταχέως....
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=88455&catID=14


Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Τρίπολης, οι εξεγερμένοι προελαύνουν σήμερα προς την γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι που εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Εχθές την νύχτα, βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Καντάφι στην Σύρτη, προκειμένου να κόψουν τον εφοδιασμό βαρύ οπλισμού των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη , που μάχονται λυσσαλέα για την γενέτειρα του.

Οι αντικαθεστωτικοί ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους στον δρόμο για την Σύρτη και στέλνουν στην περιοχή άρματα μάχης και πυραυλοφόρα οχήματα.

Στο μέτωπο της Τρίπολης, μετά από ολονύχτιες μάχες, οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλλαν την νύχτα με την βοήθεια του ΝΑΤΟ στην περιοχή Αμπού Σαλέμ, όπου θεωρούσαν ότι είχαν «περικυκλώσει» τον Καντάφι, χωρίς ωστόσο τελικά να βρεθεί κάποιο ίχνος του συνταγματάρχη.

Αυτή την ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο. Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον «καταζητούμενο» ισχυρό άνδρα της Λιβύης βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας και οι αντάρτες απαντούν με βαρέα πυρά.

Θέμα ωρών η σύλληψη του Καντάφι

Εκτός από τις μάχες για την κατάληψη πόλεων και κομβικών σημείων, οι αντάρτες έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους και στον εντοπισμό του Καντάφι, θεωρώντας ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο με την σύλληψη του Λίβυου συνταγματάρχη.

Το Εθνικό μεταβατικό Συμβούλιο τον έχει επικηρύξει για 1.7 εκατομμύρια δολάρια και έχει υποσχεθεί ασυλία και χάρη, σε όποιον από το περιβάλλον του Συνταγματάρχη, τον παραδώσει στους εξεγερμένους ζωντανό ή νεκρό.

«Ειδικές μονάδες μυστικών πληροφοριών και κομάντος του στρατού μας συνεργάζονται για τον εντοπισμό του Μουαμάρ Καντάφι» δήλωσε ο στρατηγός των εξεγερμένων, Χισάμ Μπουχαγιάρ.

«Κάθε μέρα, οι δυνάμεις μας στοχεύουν σε αρκετές περιοχές της Τρίπολης και της χώρας για να εντοπίσουν τον φυγά» δήλωσε ο Μπουχαγιάρ και τόνισε ότι η σύλληψη του Καντάφι θεωρείται θέμα ωρών .

Καντάφι: "Εξαγνίστε την Τρίπολη"

Σε νέο ηχητικό του μήνυμα, ο Καντάφι κάλεσε τους Λίβυους να πάρουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και να πάνε «να καθαρίσουν (εξαγνίσουν) την Τρίπολη και να εξολοθρεύσουν τους αρουραίους δρόμο-δρόμο, σπίτι-σπίτι» .

«Αφήστε τα σπίτια σας και απελευθερώστε την Τρίπολη. Πρέπει να αντισταθούμε στους αρουραίους, τους οποίους θα συντρίψει ο στρατός μας» ακούστηκε στο ηχογραφημένο μήνυμα.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το AP, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ, έστειλε το εξής μήνυμα: «Ο Μουαμάρ Kαντάφι βρίσκεται στη Λιβύη, είναι καλά, υγιής, με υψηλό ηθικό και πολεμά εναντίον των ανταρτών».

"Ο ηγέτης κρύβεται σε ασφαλές μέρος και από 'κει συντονίζει τη μάχη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας" δήλωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο πρακτορείο, αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου