Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σε πύρινο κλοιό η Πάτρα-"Μαύρισε" ο ουρανός της Πάτρας από τον καπνό

    Από το thebest

20.40 Από θαύμα σώθηκαν δύο πυροσβέστες όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες και αυτοί εγκλωβίστηκαν. Για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός αλλά οι πυροσβέστες σώθηκαν με τη βοήθεια συναδέλφων τους και είναι καλά στην υγεία τους.
Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή της ΒΙΠΕ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων. Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές πολλών σπιτιών και οι κάτοικοι μετρούν τις ζημιές.
19.45 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά που ξέσπασε στις 5 το απόγευμα στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται πλέον τα χωριά Χαϊκάλι και Περιστέρα, εξακολουθεί όμως να βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στη ΒΙΠΕ.
Απο τις φλόγες απειλήθηκαν η χαρτοβιομηχανία ΕΛΠΑΚ, ένα εργοστάσιο ελαστικών και ένα εργοστάσιο μπετόν. Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να απομακρυνθεί, διότι στην περιοχή υπάρχουν φιάλες προπανίου.
Οι φλόγες στο Χαϊκάλι έγλειψαν τις αυλές των σπιτιών και οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

19.35 Η φωτιά κατέκαψε εγκαταστάσεις βιομηχανίας τσιμέντου. Πανικός και στο χωριό Περιστέρα όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους αλλά κσι το Χαίκάλι όπου μετά τις 7 το απόγευμα οι φλόγες έζωσαν την εκκλησία του χωριού.
19. 20 περιοχή, εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πάτρα και τη Βιομηχανική Περιοχή, έχουν σπεύσει να συνδράμουν υδροφόρες των γύρω δήμων, αλλά και πυροσβέστες από Αμαλιάδα και Λεχαινά.
19:00 Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο χωριό Χαϊκάλι της Πάτρας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.
18:23 Ζημιές ακόμη και σε πυροσβεστικό όχημα φαίνεται να έχει προκαλέσει η φωτιά που μαίνεται αυτή την ώρα στο χωριό Χαϊκάλι. Η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη με τις φλόγες.
18:14 Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο σπίτια και ένα εκκλησάκι που έχουν ήδη καταστραφεί από τη φωτιά στο Χαϊκάλι. Αυτή την ώρα απειλούνται εργοστάσια στη Β.Ι.ΠΕ. Πατρών, ενώ η παραγωγή έχει σταματήσει και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιφυλακή.
17:54 H απειλητική φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και αυτή την ώρα έχει σημάνει συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία που έχει ξεκινήσει να εκκενώνει σπίτια. Οι πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν ήδη αγγίξει τόσο τον Άγιο Στέφανο όσο και τα χωριά Περιστέρα και Χαϊκάλι.
Ανάστατοι οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ επί τόπου σπεύδουν προς βοήθεια υδροφόρα οχήματα των γειτονικών Δήμων.
Ήδη τα πρώτα σπίτια έχουν εκκενωθεί ενώ έχουν παραδοθεί στις φλόγες και αποθήκες.
Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ήδη καμένα σπίτια και ζημιές σε εργοστάσια.
17:30 Ο πύρινος εφιάλτης δείχνει να μην έχει τέλος - και - για την Πάτρα σήμερα, καθώς μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη Βιομηχανική Περιοχή. Από την πυρκαγιά, απειλούνται τα χωριά Χαϊκάλι και Περιστέρα.
Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απειλεί σπίτια και εργοστάσια σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί επί τόπου.
Παράλληλα, το πύρινο μέτωπο των Συχαινών φέρεται να έχει αναζωπυρωθεί, ενώ καπνοί αναδύονται και από την περιοχή του Καστριτσίου, πίσω από το βουνό.

17:40 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή της Πάτρας αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Συχαινά. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.
15: 25: Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έθεσε τέλος στις φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε Συχαινά και Διάκου, πριν πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες κατασβαίνουν μικοπεστίες στην περιοχή των Συχαινών.
13.57: Ελικόπτερο της πυροσβεστικής έχει ξεκινήσει να επιχειρεί για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Συχαινά, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου. Οι κάτοικοι της βόρειας πλευράς της Πάτρας είναι ανάστατοι καθώς οι καπνοί κάνουν την ατμόσφαιρα αφόρητη.
13.45: Μεγάλης έκτασης είναι η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει 8 οχήματα της Πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έχουν κληθεί ενισχύσεις, οι οποίες καταφθάνουν.
Οι κάτοικοι της περιοχής βγει στους δρόμους έντονα προβληματισμένοι και ανησυχούν. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται επί τόπου για να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.
Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Χαλανδρίτσα στη θέση Αγία Ελεούσα, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής.
13.40 Στις φλόγες τυλίχθηκε πριν από λίγα λεπτά έκταση στην περιοχή των Συχαινών στην Πάτρα, στο ύψος της οδού Αρτεμισίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγεται αγροτολιβαδική  έκταση με ξερά χόρτα σε χαράδρα που βρίσκεται σε πολύ  κοντινή απόσταση από τα σπίτια.
Η περιοχή έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από διάφορα σημεία ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι. Στο  σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου