Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Γερμανία: Οι επιχειρηματίες πιέζουν όλο και περισσότερο τη Μέρκελ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμείς την αγαπάμε την Frau Merkel........τι να κάνουμε , πρέπει και κάποιοι να θυσιαστούν.......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Στηρίζω το ευρώ, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», λέει ο Βόλφγκανγκ Ρίτσλε, επικεφαλής της εταιρίας φυσικού αερίου Linde. Την άποψή του μοιράζονται πολλοί επιχειρηματίες στη Γερμανία, που αναρωτιούνται για την αξία των φαινομενικά ατελείωτων προγραμμάτων διάσωσης στην ευρωζώνη. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς, δεν εμπιστεύονται πια την Άνγκελα Μέρκελ.


Τις ανησυχίες τους εντείνει αυτό που χαρακτηρίζουν «ανερμάτιστη φύση» της πολιτικής σκηνής στο Βερολίνο. Πολλοί Γερμανοί επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται πια την Άνγκελα Μέρκελ και την κυβέρνησή της για να βγάλει την Ευρώπη από την κρίση. Παρατηρώντας το Βερολίνο, τα αφεντικά της γερμανικής βιομηχανίας βλέπουν μόνο αναποφασιστικότητα και έλλειψη επικοινωνίας.
Πολλοί από αυτούς παραπονιούνται ότι η κυβέρνηση πλήττεται από εσωτερικές έριδες μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών του CDU και Φιλελεύθερων Δημοκρατών του FDP. Το CDU επίσης, επιμένει ότι η φορολογία πρέπει να παραμείνει υψηλή με στόχο τη συρρίκνωση του ελλείμματος, ενώ το FDP επιμένει ότι η φορολογική ελάφρυνση των πολιτών υπήρξε κεντρική προεκλογική δέσμευση των Χριστιανοδημοκρατικών εταίρων τους και προϋπόθεση της συμμετοχής του FDP σε κυβέρνηση συνπασπισμού.
Συγχρόνως, οι διαφωνίες για το ευρώ, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ενδοκυβερνητική διαμάχη. Το Σεπτέμβριο, η καγκελάριος πρέπει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική έγκριση για την ενίσχυση του ταμείου διάσωσης, ενώ η προσπάθεια αυτή απειλείται τώρα από εσωκομματικές διαφωνίες.
Το μεγαλύτερο παράπονο, όμως, των γερμανών επιχειρηματιών, εκτός από το ευρώ, αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία όλων των πυρηνικών μονάδων παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2022. «Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη χωρίς να έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις της», δηλώνει ο Ντίτερ Ζέτσε, επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler.
Κάποιοι αναπολούν τα χρόνια του καγκελάριου Σρέντερ, μεταξύ 1998 και 2005, εκτιμώντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλε στην αγορά εργασίας και η φορολογία, θωράκισαν τη Γερμανία απέναντι στις χειρότερες επιπτώσεις της παρούσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου