Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ζητά δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ Ψήφος εμπιστοσύνης της Fed στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=141805
Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε σήμερα ότι η Fed θα κάνει "ό,τι μπορεί" για να εγγυηθεί την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών, αλλά κάλεσε παράλληλα τους βουλευτές να λάβουν μέτρα για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερα περιθώρια. Ο Μπερνάνκι υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ευρώπη θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξέλθει από την κρίση χρέους.


Σε δηλώσεις που έκανε από το Τζάκσον Χόουλ, στο Γουαϊόμινγκ, ο Μπερνάνκι σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στις ΗΠΑ "οι βάσεις της ανάπτυξης", παρά την επιμονή των "κινδύνων" για την οικονομία και σημείωσε ότι η αύξηση του ΑΕΠ "θα βελτιωθεί" κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Λίγο νωρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί προς τα κάτω το επίπεδο της αύξησης του ΑΕΠ στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του φετινού έτους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, αναθεωρώντας προς τα κάτω κατά 0,3 της μονάδας την αρχική εκτίμησή του για την ανάπτυξη την περίοδο της άνοιξης, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη του Ιουλίου.

 Όσον αφορά την Ευρώπη, ο Μπερνάνκι σημείωσε επίσης σήμερα ότι έχει "εμπιστοσύνη" στην ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το δημόσιο χρέος.

"Έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας έχουν απόλυτη συνείδηση αυτού που διακυβεύεται με τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και ότι, εν καιρώ, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα για να τα ρυθμίσουν επαρκώς και ολοκληρωτικά", προσέθεσε κατά την ομιλία του στο Τζάκσον Χόουλ, στις δυτικές ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου