Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Έκαναν πίσω τα κόμματα

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211235&-V=articles


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλου και του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Οπως ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών ο κ. Παπαδόπουλος, μετά από έκκληση του Υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε να μην ψηφιστούν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις νόμου που κατέθεσαν τα κόμματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά την κατάθεση των τροποποιήσεων στα δύο από τα επτά νομοσχέδια, από το Υπουργείο Οικονομικών, έγινε αποδεκτή εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών να μην αρθούν ενώπιον της Ολομέλειας οι προτάσεις νόμου που συζητήθηκαν χθες από την Επιτροπή Οικονομικών και να αναμένεται η συζήτηση τους με τα νομοσχέδια του δεύτερου πακέτου μέτρων που θα κατατεθούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τη σύσκεψη αρχηγών ότι θα μπορούσε, εάν υπάρχει επιμονή από πλευράς των κομμάτων, να ψηφιστεί η πρόταση νόμου που αφορά το ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο κ. Καζαμίας απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα να ψηφιστεί σήμερα σε νόμο το νομοσχέδιο για αύξηση του ΦΠΑ από 15% σε 15%.


Έγινε αποδεκτή εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών να μην αρθούν ενώπιον της Ολομέλειας οι προτάσεις νόμου που συζητήθηκαν χθες από την Επιτροπή Οικονομικών.
Παράλληλα, το δρόμο για ψήφιση μέτρων από τη Βουλή χωρίς να υπάρξει την ίδια ώρα εργασιακή αναταραχή ανοίγει νέα συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ με τον Κίκη Καζαμία, η οποία προβλέπει την επιβολή και μόνιμης και έκτακτης εισφοράς για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με τις συντεχνίες τα εξής:
  • Την επιβολή μόνιμης εισφοράς ύψους 2,5% για όλους τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και
  • την επιβολή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έκτακτης κλιμακωτής εισφοράς, από 1,5% έως 3,5% (μ.ο. 2%), για εισοδήματα πέραν των 1.500 ευρώ μηνιαίως για περίοδο τριών χρόνων.
Μαζί με την αύξηση της συνεισφοράς στο ταμείο για Χήρες και Ορφανά, κατά 1,25% η συνολική εισφορά που θα κληθούν να καταβάλλουν από φέτος οι κρατικοί υπάλληλοι υπολογίζεται κοντά στο 6%. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνιμη εισφορά θα καταλήγει για τον πρώτο χρόνο στα κρατικά ταμεία, αλλά μετά τον πρώτο χρόνο αυτή των υπαλλήλων του ημιδημόσιου τομέα θα καταβάλλεται στα ταμεία Σύνταξης των ημικρατικών οργανισμών. Από την έκτακτη εισφορά, το κράτος αναμένεται να εισπράξει στο διάστημα των τριών χρόνων που θα ισχύσει γύρω στα 105 εκατ. ευρώ.



Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

26/08/2011 - 13:02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου