Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

DAVUTOĞLU-H NEA LIBYH

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Λιβυκού λαού…

  O υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu φιλοξένησε στην İstanbul τον εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μαχμούτ Τζιμπριλ .


«Ο Λιβυκός λαός πρέπει να αποκτήσει ξανά κάθε αξία όπως «Σημεία, οικονομικούς πόρους ,το δικαίωμα της διεθνής αναγνώρισης και επίσης να γίνει αποδεκτό ως εκπρόσωπος του Λιβυκού λαού το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» επισήμαινε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και σημείωσε τα εξής…
«Εμείς ως Τουρκία πιστεύουμε στην επιστροφή όλων των αξιών στον Λιβυκό λαό, Αυτό που ανήκει στο λαό της Λιβύης πρέπει να δοθεί στο Λιβυκό λαό. Επίσης δεν νομίζουμε να υπάρχει κάποια αιτιολογία στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης στο μετέπειτα της διπλωματικής αλλά και της στρατιωτικής εξέλιξης. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην υιοθέτηση στον κυματισμό της σημαίας που εκπροσωπεί την μοναδική ηγεμονία του Λιβυκού λαού και της Λιβύης που σημαίνει παράλληλα και την ενότητα του Λιβυκού λαού ως μοναδική εκπρόσωπος εξουσίας στα Ηνωμένα Έθνη. Περιληπτικά η σημαία, οι οικονομικοί πόροι και η διεθνής αναγνώριση αποτελούν τους τρείς ορούς που πρέπει να εκπληρωθούν ως προϋποθέσεις της εθνικής συνταγματικής τάξης και της ηγεμονίας. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο πρέπει να γίνει αποδεκτό ως εκπρόσωπος του Λιβυκού λαού με βάση τις προϋποθέσεις αυτές. Ο Λαός της Λιβύης είναι αδελφικός λαός για τους 74 εκατ. Τούρκους .Η γαλήνη και η ευημερία του Λιβυκού λαού σημαίνει γαλήνη και ευημερία και του Τουρκικού λαού. Είμαστε διαθέσιμοι με όλες της δυνατότητες στο πλευρό της Λιβύης» ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου