Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ EROĞLU-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Από όπου και να προσπαθήσετε να αντλήσετε πληροφορίες δεν πρόκειται να μάθετε τίποτα παραπάνω ,γιατί απλά ...."Τα κεφάλαια τα οποία θα απασχολήσουν την ατζέντα των ηγετών δεν ανακοινώθηκαν βάση της συμφωνίας που είχε επιτεύχθηκε μεταξύ των πλευρών και των Ηνωμένων Εθνών. "....
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Αυτή είναι η πέμπτη συνάντηση των ηγετών στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Derviş Eroğlu συναντήθηκε με τον ηγέτη της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια στην ενδιάμεση ζώνη στη Lefkoşa.
Η πέμπτη συνάντηση των ηγετών στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό ξεκίνησε στις 10 το πρωί.
Τα κεφάλαια τα οποία θα απασχολήσουν την ατζέντα των ηγετών δεν ανακοινώθηκαν βάση της συμφωνίας που είχε επιτεύχθηκε μεταξύ των πλευρών και των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ένα από τα κεφάλαια, «Περιουσιακό», «Εδαφικό», «Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Οικονομία» ή «Εσωτερική Ασφάλεια».
Οι πλευρές στις πρώτες τέσσερεις συναντήσεις τους είχαν συζητήσει το κεφάλαιο Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών.
Οι εντατικές συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία οι Eroğlu και Χριστόφιας αναμένεται να μεταβούν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ενημερώσουν τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν σχετικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου