Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ταινία με λεσβίες προκαλεί σάλο στο Ιράν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Είναι παγκόσμιο κοινό μυστικό ότι ακόμα και το συντηρητικό Ισλάμ , δεν μιλάμε βέβαια για την Σαρία ....με τον τρόπο του που δεσμεύει τις δημόσιες εμφανίσεις γυναικών χωρίς συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος , η ανάγκη της άμεσης επαφής των γυναικών και μόνο σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους εννοείται ότι είναι αναπόφευκτο να συμβεί.....
Εδώ επιτρέπουν ακόμα λόγω του κορανίου , που λέει ότι δεν πρέπει το σπέρμα να πέσει στην γη , να το βάζει οπουδήποτε όπερ σημαίνει ακόμα και παιδιά.......ας βγει οποιοσδήποτε να μας ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Σάλο έχει προκαλέσει στη συντηρητική κοινωνία του Ιράν η νέα ταινία της Ιρανής σκηνοθέτη Μαριάμ Κεσαβάρζ , «Circumstance», η οποία πραγματεύεται ένα θέμα-ταμπού, αυτό των λεσβιών γυναικών.Η ταινία περιγράφει τη ζωή δύο 16χρονων κοριτσιών στο Ιράν, τα οποία διατηρούν ερωτικό δεσμό. «Πρόκειται για το σύγχρονο Ιράν και τη ζωή των νέων
Ταινία με λεσβίες προκαλεί σάλο στο Ιράν



παιδιών και της κουλτούρας τους, γεμάτη από ‘υπόγεια’ πάρτι, σεξ και ναρκωτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση του θέματος της ταινίας. Μέσα στη δίνη της νιότης, η πλούσια Αταφέχ και η ορφανή Σιρίν ανακαλύπτουν την αναβλύζουσα σεξουαλικότητά τους, όπως και όλα τα κορίτσια παγκοσμίως, παλεύοντας ταυτόχρονα με τους πόθους και τις επιθυμίες τους, αλλά και τα όρια που τους θέτει η ίδια η κοινωνία στην οποία γεννήθηκαν.
Η Κεσαβάρζ είπε σε συνέντευξή της στο Reuters ότι η μη αναφορά στο θέμα σχεδόν ποτέ στο παρελθόν ήταν το κύριο κίνητρο της για να κάνει την ταινία. «Έχει τύχει να δω μερικές ταινίες που μιλούν για την γυναικεία σεξουαλικότητα, στο Ιράν και τον μουσουλμανικό κόσμο εν γένει. Αν και πολλοί είναι αυτοί που επιτέθηκαν στην ταινία, είναι και άλλοι τόσοι που είπαν, ‘επιτέλους! Κάτι που μας αφορά!’», δήλωσε η σκηνοθέτης.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι λόγω της φύσης του θέματος που περιγράφει το φιλμ, αυτό δεν ήταν δυνατό να γυριστεί στο Ιράν. Για τον λόγο αυτό, η θαρραλέα Κασαβάρζ πήρε άδεια για τα γυρίσματα από τον Λίβανο κι έτσι υποτίθεται ότι η Βηρυτός είναι η Τεχεράνη.
Όμως, επειδή και στον Λίβανο η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη και αποτελεί ποινικό αδίκημα, οι σκηνές υπονοούν τα πάντα, αλλά δεν δείχνουν τίποτα ‘ζωντανά’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου