Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Hurriyet: Νεκρός μετανάστης στον Έβρο από πυρά της Frontex

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλά θα κάνει η Hurriyet να ασχοληθεί με το πως όλοι αυτοί περνάνε τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα της Ανατολίας  και διαμέσω της Τουρκίας να φτάνουν στον Έβρο η στα νησιά μας ........και όχι εάν σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της Frontex που φυλάσουν τις προσβάσεις ....
Είμαστε σίγουροι ότι εάν το τολμήσει ........αυτά που θα βγούν στην φόρα για την "Δημοκρατία" της γειτόνου Τουρκίας ...θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμα και του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ένας μετανάστης έπεσε νεκρός από πυρά της Frontex στον Έβρο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα επισημαίνει ότι προχθές το πρωί ομάδα μεταναστών επιχείρησε να περάσει παράνομα από τον Εβρο στην Ελλάδα στην περιοχή Ουζούνκιοπρου της Αδριανούπολης, όταν οι δυνάμεις της Frontex άνοιξαν πυρ εναντίον τους.


Οι μετανάστες κατέβασαν 5 φουσκωτά στον Εβρο τα οποία έγιναν αντιληπτά από τις μονάδες της Frontex. Σύμφωνα, με τη Hurriyet οι μονάδες άνοιξαν πυρ βουλιάζοντας ένα από τα φουσκωτά στο οποίο επέβαιναν 10 μετανάστες. Εκείνοι διέφυγαν κολυμπώντας στην τουρκική πλευρά. Ωστόσο, ένας μετανάστης που κατά το συμβάν περίμενε στη σειρά στην τουρκική πλευρά για να επιβιβαστεί, πέθανε από σφαίρα που δέχθηκε στην πλάτη.
Το συμβάν, σύμφωνα με την εφημερίδα καταγγέλθηκε στους στρατιώτες του τουρκικού μεθοριακού φυλακίου οι οποίοι όταν έφθασαν στο σημείο βρήκαν 47 μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Μπούρμα και την Σομαλία καθώς και τον νεκρό μετανάστη που είχε χτυπηθεί στην πλάτη. Η σφαίρα που βρέθηκε στην πλάτη είναι από αυτές που χρησιμοποιούνται στα όπλα MP 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου